Bartiméus voor de rechter

29 januari 2009 om 00:00 Nieuws

De bewoonster om wie het gaat woont al sinds 1987 in Bartiméus en is meervoudig gehandicapt. In 2004 ontstond tussen de ouders en Bartiméus verschil van mening over de te verlenen zorg. Toen de vader van de bewoonster aangaf bezwaar te hebben tegen een nieuwe behandelwijze werd hem de toegang tot de woongroep ontzegd. De bewoonster is na een verblijf elders vanwege een medische ingreep niet teruggekeerd bij Bartiméus en de instelling heeft inmiddels per februari de zorgovereenkomst opgezegd. De familie wil nu via de rechter afdwingen dat Bartiméus hun dochter toch weer gaat opnemen omdat zij geen andere oplossingen ziet voor hun kind. Namens Bartiméus geeft hoofd communicatie Paulien Vreman aan het vreselijk te vinden. Vreman: ,,Het is voor de eerste keer dat we een zorgovereenkomst beëindigen. Het is een hele complexe zaak die al lang speelt. Maar in deze fase willen we verder niets zeggen. We zullen de zaak aan de rechter overlaten. Ga er maar wel vanuit dat we dit op hele goede gronden hebben gedaan.’’

DOORN - Stichting Bartiméus Sonneheerdt in Doorn moet 5 februari voor de rechtbank in Utrecht verschijnen. Advocaat L.Hanssen zal daar namens de ouders van een bewooster de instelling verzoeken hun dochter weer op te nemen.

door Annelies Wendt

De vader van de bewoonster zegt het ten zeerste te betreuren dat er nu een zaak dient. ,,Ik acht de opzegging van de zorgovereenkomst niet in het belang van onze dochter. Hieraan ligt een al bijna vijf jaar durend conflict ten grondslag. Het is ons niet gelukt dit conflict in en met de instelling tot een aanvaardbare oplossing te brengen.”

advertentie
advertentie