Jubileumconcert Maranatha 2000 koor

Nieuws

Het jubileumconcert is vanwege het 10-jarig bestaan van het Maranatha 2000 koor uit Doorn. Naast het optreden van het koor worden muzikale bijdragen verzorgd door Tony Vermeul (tenor), Martin de Jong (bariton), Elske Kaptein-Mol (viool), Hanneke Oudshoorn (dwarsfluit), Henk Teuling (piano) en Jeroen de Weerdt (orgel). De algehele leiding is in handen van dirigent Martin de Jong. Het Maranatha2000, met koorleden vanuit heel Nederland, repeteert in principe iedere laatste zaterdag van de maand in de kapel van het Brandpunt in Doorn. Het koor is eind 1998 opgericht met als doel om in 2000 met een grote groep zangers een concertreis naar Israël te maken. Helaas kon de concertreis toen niet doorgaan wegens een negatief reisadvies. In plaats van de reis naar Israël heeft het koor een aantal optredens in Nederland verzorgd in onder andere Amerongen, Bolsward, Gorinchem, Utrecht en Zandvoort. Daarnaast zijn meerdaagse concertreizen gemaakt naar onder andere Praag en Wittenberg, in september 2002, en in 2003 naar Goes, Petegem (België) en Parijs. Ook heeft het koor, samen met andere koren, meegewerkt aan diverse TV-opnamen. Sinds november 2007 staat het koor onder leiding van dirigent Martin de Jong. Het doel van het koor, zingen in Israël, is uiteindelijk tot tweemaal toe verwezenlijkt. Zowel in het najaar van 2004 als in april 2007 zijn in Israël op verschillende plaatsen concerten gehouden, waaronder in Jeruzalem en directe omgeving. Destijds zijn ook de Nederlandstalige bejaardentehuizen Beith Juliana (Herzlya) en Beith Joles (Haïfa) bezocht. Sinds kort is begonnen met de voorbereidingen voor een derde concertreis naar Israël, welke in april 2010 zal gaan plaatsvinden.

DOORN/AMERONGEN - Met een samenzang wordt zaterdag 31 januari een jubileumconcert gehouden in de Andrieskerk in Amerongen.

Het jubileumconcert op zaterdag 31 januari in de Andrieskerk in Amerongen begint om 19.30 uur. De toegang is gratis. Bij de uitgang is wel een collecte ter bestrijding van de onkosten. Kijk voor meer informatie op www.maranatha2000.nl.

advertentie
Afbeelding
Bridgedocent Simon de Wijs van Bridgewijs wint Europese titel 4 minuten geleden
PREMIUM
Afbeelding
‘Het is gewoon leuk om mee te doen’ 16 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Crowdfunding voor rolstoelbus voor broertjes uit Driebergen 23 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Anne Laros maakt winnend ontwerp van monument valwind Leersum 2 jul, 13:52
PREMIUM
Afbeelding
Bewoners Doornse Vossensteinsteeg zijn verkeersoverlast beu 2 jul, 10:29
PREMIUM
Afbeelding
Siepie Roorda vijftig jaar lid van Aurora: ‘Veel veranderd, maar liefde voor muziek blijft’ 2 jul, 07:24
Afbeelding
Lokaal nieuws blijft op peil ondanks hogere energie- en papierprijzen 1 jul, 11:46