Burgemeester leest voor op Kameleon

22 januari 2009 om 00:00 Nieuws

DOORN - Burgemeester Naafs heeft woensdagochtend een bezoek gebracht aan OBS Kameleon in Doorn. Als feestelijk begin van de Nationale Voorleesdagen 2009 heeft de burgemeester voorgelezen op school.

Hiervoor was gekozen voor het prentenboek ‘Anton kan toveren’ van Ole Könnecke. Het boek is verkozen tot prentenboek van het jaar. Een verhaal met duidelijke tekeningen over een jongetje wat graag wil toveren. Eerst probeert hij een boom weg te toveren, vervolgens een vogeltje en tenslotte een vriendje. Of het lukt, daar kun je over nadenken en napraten. Een bijzonder boek, met name voor de jongste kleuters.

In de speelzaal van de school hingen ballonnen en vlaggetjes. De 21 kleuters zaten rondom de burgemeester op kussens op de grond, om zo het verhaal goed te kunnen volgen. De burgemeester gebruikte het stoffen poppetje Anton bij het verhaal en de kinderen luisterden aandachtig naar hem.

Na afloop mochten de kleuters de ambtsketen dragen om zich voor heel even burgemeester te voelen. Maar dat was voor velen toch te spannend.

Meer informatie over de Nationale Voorleesdagen 2009 is te vinden op www.nationalevoorleesdagen.nl

advertentie
advertentie