Pupillentrainers behalen KNVB-diploma

15 januari 2009 om 00:00 Nieuws

De vrijwilligers die de trainingen - voornamelijk voor E-pupillen, maar ook voor jeugd uit de D en de F - verzorgen bij HDS, Dalto, DVSA, DEV en SVMM kregen aan het eind van de avond een diploma.

MAARN - Ongeveer twintig voetbaltrainers van clubs uit de regio hebben gedurende vier avonden de opleiding tot pupillentrainer gevolgd. KNVB-docent Hugo Langras, tevens verbonden aan DEV, nam zowel in de praktijk op het veld als met theorielessen in het clubhuis van SVMM de organisatie van een training en coaching van teams onder de loep. Noodgedwongen deze laatste avond alleen theorie, het veld was na het winterweer nog te glad.

door Monique José Timmermans

Technisch jeugdcoördinator van SVMM Alfred Borger vertelt: ,,SVMM heeft de faciliteiten voor deze KNVB-training geleverd: veld inclusief een groep jeugdleden en het clubhuis.

Het praktijkgedeelte is gegeven aan Maarnse jeugdleden van SVMM, onderwerpen die aan de orde zijn geweest zijn onder meer de organisatie en het geven van een training, het coachen van wedstrijd en een vier tegen vier toernooi organiseren.”

Warm clubhart

Tussen de trainers zaten niet alleen ouders van kinderen die zich willen verdiepen in het trainersvak, maar ook selectiespelers (jonge spelers van zeventien of achttien jaar) van voetbalverenigingen uit de gemeente. ,,Ook belangrijk, het eerste elftal heeft een voorbeeldfunctie in een club, zeker voor de jongere jeugd, die kijkt tegen deze jongens op.” Het zijn allemaal vrijwilligers die hun club een warm hart toedragen en de woensdagmiddag vrijmaken om training te geven aan de jongste garde.

Het is niet de bedoeling dat de gediplomeerde pupillentrainers nu zelf de trainingsvaardigheden weer binnen hun club gaan doceren, maar zo zegt Borger: ,,De gediplomeerde trainers zijn absoluut van grote waarde voor een vereniging. Zij vormen de basis voor de jeugdtrainingen, het heeft een positieve uitstraling.”

Waarde

,,Zij geven bovendien een goede toevoeging bij het vormen van de jeugdvisie van de club”, verwoordt Alfred Borger de waarde die niet alleen geldt voor SVMM, maar voor alle deelnemende voetbalverenigingen uit de regio.

advertentie
advertentie