Ademloos luisteren naar Dieuwertje Blok

Nieuws

Het sprookje van Moeder de Gans werd uitgevoerd door You Ching Lin en Stefan Hofkes, die samen de muziek verzorgden op een piano. Hofkes betrok de kinderen actief bij de uitvoering door het stellen van vragen en door een deskundige uitleg over de gespeelde muziek. Hofkes is geen onbekende in Doorn, hij is er niet alleen geboren maar keert er ook regelmatig terug om concerten te verzorgen.

DOORN - Het kinderconcert zaterdagmiddag in de Maartenskerk was in de voorverkoop al helemaal uitverkocht. Kinderen en hun ouders, niet alleen uit de regio maar ook uit Utrecht, Breukelen en zelfs uit Deventer, genoten van de uitvoeringen van sprookjes van Moeder de Gans en van de geschiedenis van Babar de olifant.

door Rob Verbraak

In het tweede deel werd de geschiedenis van Babar het olifantje uitgevoerd. Het verhaal werd verteld door Dieuwertje Blok, bekend van onder andere het Sinterklaasjournaal. De muziek vertelde eigenlijk de rest. Ook hier werden de kinderen actief bij betrokken. Er werd gedemonstreerd hoe de verschillende instrumenten van het uitvoerend orkest The Englefield Players werken. Hoge tonen maar ook de lage tonen van de diverse instrumenten werden gedemonstreerd. De manier waarop Blok het verhaal vertelde zorgde voor veel luisterende oren in een doodstille kerk. Het verhaal ging over het olifantje Babar die na het overlijden van zijn moeder de grote stad intrekt. Een vriendelijk oud dametje ontfermt zich over hem. Na een tijdje besluit Babar terug te keren naar het bos, waar hij trouwt met zijn nichtje Celeste en tot koning van de dieren wordt gekroond. Het huwelijk en de kroning zorgen voor een groot muzikaal feest.

Blok vond het feestelijk einde van het concert eigenlijk te kort duren en vroeg: ,,Is er misschien iemand jarig vandaag, dan kunnen we het laatste gedeelte nog een keer spelen en kan de jarige als gast dirigent optreden.”

Christian uit Utrecht, die vier jaar was geworden, mocht voor het orkest plaatsnemen. Als een volleerd dirigent hanteerde hij de dirigeerstok en kreeg aan het eind een uitbundig applaus.

Het komende seizoen zijn er nog diverse muziekuitvoeringen in de Maartenskerk. Informatie hierover op: www.muziek-maartenskerk.nl.

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Duurzaamheid en monumenten (1): ‘Buitenplaatsen zijn vaak zelfvoorzienend’ gisteren
Afbeelding
Maarnse Marion Buijink exposeert in het Rietveldpaviljoen 6 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Amerongen in teken van Vuelta 5 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Barbara Brouwer stopt met goud als international: ‘Op het hoogtepunt gestopt’ 4 aug, 07:30
Afbeelding
Veiligheidsregio: ‘Verhoogd risico op natuurbrand’ 3 aug, 18:04
Afbeelding
Officieel watertekort door droogte, verdeelplan treedt in werking 3 aug, 17:48
Afbeelding
‘Fantastisch om mensen zo te zien genieten’ 3 aug, 07:30