Bloemheuvel niet naar raad

15 januari 2009 om 00:00 Nieuws

De vraag wat zo dicht langs het spoor alternatieven zijn in plaats van een hotel blijft onbeantwoord, woningbouw lijkt niet realistisch en tegen kantoorvilla’s hebben in het verleden bezwaren bestaan, waarvan onduidelijk is of die nu nog wel of niet actueel zijn.

Voor de commissieleden zijn er ook ten aanzien van de vestiging van een hotel nog vele onduidelijkheden. Welke omwonenden is naar hun mening gevraagd en hoe zijn ze bevraagd is voor vele commissieleden niet voldoende toegelicht. SP’er Ad Schiedon: ,,Ik ga zelf met de omwonenden praten.”

Ook veel discussie is er over de uitstraling. Het gebied verandert door de aanleg van de tunnel, maar toch, VVD’er Peter van der Zee: ,,In dit stuk Maarsbergen, dat ik als het centrum betitel, is de kerk met omliggende bebouwing beeldbepalend. Dat moet je niet verstoren met een groot, modern gebouw.”

Hij vindt hiermee een deel van de commissie aan zijn zijde, maar niet iedereen. Ton Fichtinger (D66): ,,Juist het moderne gebouw laat een herstelde Grote Bloemheuvel stralen.” Het CDA ziet de hotelontwikkeling als impuls voor de herinrichting, maar heeft moeite met de impact van het grote gebouw. Volgens Onno de Jong (GL) blijft ,,de relatie hotel / Bloemheuvel mistig.”

Waltmann neemt het voorstel terug om te voorkomen dat het strandt in de raad en zal zich beraden op vervolgstappen. Voorlopig komt er dus geen einde aan de verwaarloosde hoek van het kruispunt. ,,Dat de Grote Bloemheuvel een rijksmonument is, verplicht de eigenaar niet tot het in stand houden ervan.”, licht Waltmann nog toe.

advertentie
advertentie