,,Iedere droom begint klein”

Nieuws

De kinderen verbeelden het verhaal van Michiel, die als hij bij de Houtsnijder blijft slapen, droomt dat alle houten poppen die er staan tot leven komen.

Enthousiasme bij kerstmusical in sfeervol kerkje MAARN - Heel hard was er geoefend door groep 7 van De Ladder op de kerstmusical ‘Michiel en de Houtsnijder’. De musical werd tijdens de kerstvieringen in de Kapel aan de Kapelweg opgevoerd voor alle leerlingen en de ouders van de kinderen uit groep 7. Het enthousiasme van de kinderen straalde door de hele kerk.

door Monique José Timmermans

Ze gaan in een lange rij op pad door de stad en onderweg vinden de poppen hun bestemming. Zo blijft de tuinman achter op een plek waar de aarde verwaarloosd is, zingt de zanger een lied voor mensen die troost nodig hebben, gaat de bakker brood bakken voor de armen, probeert de soldaat de kloof tussen mensen te overbruggen en zo verder.

Uiteindelijk blijft Michiel met het meisje alleen over. De ster brengt hen bij het kerstkind. Als ze samen teruggaan naar huis, komen ze langs dezelfde plekken en daar zijn grote en kleine veranderingen zichtbaar.

Droom

Van kleuters tot en met groep 8 - die ook verantwoordelijk was voor het maken van het decor - waren de liedjes ook al in de klas gezongen. De vrolijke en herkenbare muziek zorgde ervoor dat niemand stil zat in het kerkje.

Bij de entree van de Kapel stond de houtsnijder, in de persoon van Henk van den Heuvel, met houtsnijwerk. Langs hem was iedereen het domein van de houtsnijder en daarmee de droom binnengestapt.

Symbolisch voor de gedachte die De Ladder voor deze Kerst aan haar leerlingen wilde meegeven: iedere droom begint klein en verbetering begint vooral bij jezelf.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Binnenkort werkzaamheden voor bosomvorming in de Kaapse Bossen 6 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Al 110 jaar jeugdzorg op Valkenheide 12 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Begroting: afvalstoffenheffing kan volgend jaar omlaag 26 sep, 14:19
Afbeelding
Grote brand bij Bakkerij van der Woerd in Doorn: ‘Ons levenswerk is verwoest’ video 26 sep, 11:37
Afbeelding
Zeer grote brand bij Echte Bakker Van der Woerd in Doorn 26 sep, 07:42
PREMIUM
Afbeelding
Stichts Mannenkoor zoekt zangers 26 sep, 07:04
PREMIUM
Afbeelding
Overstap naar biologisch en einde pacht in één week 25 sep, 07:28