,,Iedere droom begint klein”

Nieuws

De kinderen verbeelden het verhaal van Michiel, die als hij bij de Houtsnijder blijft slapen, droomt dat alle houten poppen die er staan tot leven komen.

Enthousiasme bij kerstmusical in sfeervol kerkje MAARN - Heel hard was er geoefend door groep 7 van De Ladder op de kerstmusical ‘Michiel en de Houtsnijder’. De musical werd tijdens de kerstvieringen in de Kapel aan de Kapelweg opgevoerd voor alle leerlingen en de ouders van de kinderen uit groep 7. Het enthousiasme van de kinderen straalde door de hele kerk.

door Monique José Timmermans

Ze gaan in een lange rij op pad door de stad en onderweg vinden de poppen hun bestemming. Zo blijft de tuinman achter op een plek waar de aarde verwaarloosd is, zingt de zanger een lied voor mensen die troost nodig hebben, gaat de bakker brood bakken voor de armen, probeert de soldaat de kloof tussen mensen te overbruggen en zo verder.

Uiteindelijk blijft Michiel met het meisje alleen over. De ster brengt hen bij het kerstkind. Als ze samen teruggaan naar huis, komen ze langs dezelfde plekken en daar zijn grote en kleine veranderingen zichtbaar.

Droom

Van kleuters tot en met groep 8 - die ook verantwoordelijk was voor het maken van het decor - waren de liedjes ook al in de klas gezongen. De vrolijke en herkenbare muziek zorgde ervoor dat niemand stil zat in het kerkje.

Bij de entree van de Kapel stond de houtsnijder, in de persoon van Henk van den Heuvel, met houtsnijwerk. Langs hem was iedereen het domein van de houtsnijder en daarmee de droom binnengestapt.

Symbolisch voor de gedachte die De Ladder voor deze Kerst aan haar leerlingen wilde meegeven: iedere droom begint klein en verbetering begint vooral bij jezelf.

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Boek over eerste vrouwelijke burgemeesters: ‘Het was voor vrouwen een strijd’ 6 uur geleden
Afbeelding
Vuelta live te volgen bij Museum Huis Doorn 22 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Woonoord voor Oekraïners zit vol 23 uur geleden
Afbeelding
NS-personeel gaat volgende week staken gisteren
PREMIUM
Afbeelding
Initiatief om activiteiten te organiseren voor nieuwkomers vindt veel bijval: ‘De hulp is overweldigend’ 17 aug, 08:30
Afbeelding
Rechtbank grijpt niet in bij plan voor hippisch centrum 16 aug, 12:36
Afbeelding
Werkgroep Kromme Rijncorridor biedt bestuurders landschapsvisie aan 16 aug, 11:01