Welkom in ‘paradijs de Heuvelrug’

Nieuws

Dit komt tegemoet aan de vele vragen van bezoekers om exacte gegevens over deze bedrijven. Henny Verbruggen, manager van de VVV, overhandigde afgelopen woensdag in kaasboerderij de Weistaar het eerste exemplaar van deze gids, in full color uitgevoerd, aan wethouder Pamboer.

MAARSBERGEN - Talrijke vrijwillige medewerkers van de VVV Utrechtse Heuvelrug zijn de afgelopen maanden druk in touw geweest met het samenstellen van een Toeristische Informatiegids, waarin met name alle aan het toerisme gerelateerde bedrijven op de Utrechtse Heuvelrug vermeld zijn.

door Han Overkamp

Pamboer benadrukte nogmaals dat zowel de gemeente als de VVV zich niet op massatoerisme richten, ondanks de meer dan een miljoen overnachtingen per jaar in recreatie- en congrescentra. ,,Het belang van de sector Recreatie en Toerisme is evident, maar daar staan respect voor de natuur en de draagkracht van het gebied tegenover,’’ aldus Pamboer. Burgemeester Naafs schrijft hierover in het voorwoord van de gids: “Geen massatoerisme en geen ongebreidelde groei van dagtoerisme, maar het identificeren van doelgroepen en het stimuleren van langer verblijf.”Tot slot lokt hij de toerist met: ”welkom in het paradijs Utrechtse Heuvelrug.” Verbruggen is blij dat het karwei erop zit. ,,Ik wil naast de gemeente als opdrachtgever, graag een groot aantal VVV mensen bedanken, die er de nodige tijd en moeite in hebben gestoken, en met een aparte vermeldingen voor fotografen Cees Keur en Fred van Hardeveld. In de gids staan sterke punten van de Heuvelrug opgesomd, waarin van elk dorp een stukje geschiedenis staat en mét het actuele adres, telefoonnummer en de internetgegevens van alle gerelateerde bedrijven”. Het boekje is verkrijgbaar aan de VVV balies. Ook ligt het bij de recepties van alle campings en bij diverse restaurants. Verbruggen: ,,Alle kantoren zijn nu goed bezet, inmiddels zijn er bijna tachtig vrijwillige medewerkers actief. Daardoor kan ook kantoor Amerongen ook vaker open. Vanaf volgend jaar wordt dat van dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 14.00 uur”.

Het volgende project zijn de informatieborden langs de invalswegen van de gemeente, als het kan staan deze borden er over een jaar.

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Boek over eerste vrouwelijke burgemeesters: ‘Het was voor vrouwen een strijd’ 23 uur geleden
Afbeelding
Vuelta live te volgen bij Museum Huis Doorn 17 aug, 15:02
PREMIUM
Afbeelding
Woonoord voor Oekraïners zit vol 17 aug, 13:56
Afbeelding
NS-personeel gaat volgende week staken 17 aug, 12:04
PREMIUM
Afbeelding
Initiatief om activiteiten te organiseren voor nieuwkomers vindt veel bijval: ‘De hulp is overweldigend’ 17 aug, 08:30
Afbeelding
Rechtbank grijpt niet in bij plan voor hippisch centrum 16 aug, 12:36
Afbeelding
Werkgroep Kromme Rijncorridor biedt bestuurders landschapsvisie aan 16 aug, 11:01