Wonderen van kleur en keramiek in expositie

Nieuws

Kamerling (Maarsbergen) en Wijnen (Maarn) kenden elkaar niet als kunstenaar, maar kunnen het op artistiek gebied goed met elkaar vinden. Wat beiden verbindt is hun werkwijze: ,,Beginnen en dan zien wat er voortkomt uit je handen.”

MAARN - In De Twee Marken is tot en met 30 januari de kleurrijke tentoonstelling van schilderijen van Peter Wijnen in combinatie met keramiek in uiteenlopende uitvoeringen van Indra Kamerling te zien.

door Monique José Timmermans

Peter Wijnen is van oudsher bekend als de warme bakker: ,,Binnen de groep bakkers was ik al degene die met creatieve ideeën kwam voor nieuwe broodjes.” Wijnen heeft het bakkersvak echter vaarwel gezegd en is als ambtenaar aan de slag gegaan. ,,Nu heb ik meer tijd voor het schilderen. ‘s Avonds ga ik lekker naar mijn atelier in de boerderij aan de overkant, Arrow Classic Rock aan, glaasje wijn erbij en de kwasten in de hand.” Het werk van Wijnen kenmerkt zich door kleur en beweging. Niet alleen verf komt op het schildersdoek, ook stoffen, zand en steen worden soms verwerkt, waardoor reliëf ontstaat. ,,Ik schilder altijd mensen, nooit stillevens of landschappen dat vind ik saai.” aldus Wijnen. ,,Vrouwen inspireren mij, maar ik struin ook het internet af op zoek naar ideeën. Ik werk echt als solist.”

Wereldse wonderen is de grote inspiratiebron voor Indra Kamerling ,,Zoals de Pathfinder op Mars of de ontwikkeling van de mensheid, de Bermudadriehoek waar mysterieuze dingen gebeuren. Ik verwonder me daarover. Zo is de bol met gekleurd glazuur ontstaan - bij glazuren weet je van te voren ook nooit exact wat het eindresultaat zal zijn - en de vrouwenparade in diverse soorten klei.” Tentoongesteld is ook een schaal, opgebouwd uit allemaal driehoekjes. ,,Dat is echt mijn trots, daar zit een techniek in, met name om hem heel te houden tijdens het drogen. Klei krimpt dan met het risico op scheuren of loslatende driehoekjes.” Kamerling heeft veel gereisd en met de keramiekopleiding SBB Gouda op zak wil ze haar kennis graag overbrengen door het geven van cursussen.

Gedurende de tentoonstelling zijn Wijnen (www.peterwijnen.nl) en Kamerling (06-55360754) iedere dinsdag vanaf 20.00 uur zelf in de Twee Marken aanwezig. Tussen Kerst en oud en nieuw is De Twee Marken gesloten.

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Boek over eerste vrouwelijke burgemeesters: ‘Het was voor vrouwen een strijd’ 23 uur geleden
Afbeelding
Vuelta live te volgen bij Museum Huis Doorn 17 aug, 15:02
PREMIUM
Afbeelding
Woonoord voor Oekraïners zit vol 17 aug, 13:56
Afbeelding
NS-personeel gaat volgende week staken 17 aug, 12:04
PREMIUM
Afbeelding
Initiatief om activiteiten te organiseren voor nieuwkomers vindt veel bijval: ‘De hulp is overweldigend’ 17 aug, 08:30
Afbeelding
Rechtbank grijpt niet in bij plan voor hippisch centrum 16 aug, 12:36
Afbeelding
Werkgroep Kromme Rijncorridor biedt bestuurders landschapsvisie aan 16 aug, 11:01