Restaurant Bonte Vlucht moet sluiten

Nieuws

DOORN - Succes Restaurant op het terrein van recreatiepark Bonte Vlucht moet uiterlijk 19 december zijn gesloten, anders kan een dwangsom worden opgelegd.

De gemeente Utrechtse Heuvelrug wil geen exploitatievergunning en drank- en horecavergunning afgeven voor de horecagelegenheid aan de Leersumsestraatweg 23. Volgens het bestemmingsplan mag de horecavoorziening alleen worden gebruikt door het vakantiepark en niet voor mensen van buiten. De gemeente stelt dat Bonte Vlucht zich niet alleen op de eigen recreanten richt, maar heel nadrukkelijk op de inwoners van de regio en op het bedrijfsleven. Maar een gewone horeca-gelegenheid is in strijd met het bestemmingsplan.

De gemeente wil ook geen drank- en horecavergunning afgeven. Volgens de drank- en horecawet moeten aan het levensgedrag van de leidinggevenden van een horecagelegenheid voorwaarden worden gesteld. De gemeente heeft daarom een antecedentenonderzoek uitgevoerd naar het strafrechtelijk verleden van twee van de leidinggevenden van Bonte Vlucht. Daaruit blijkt dat beide personen voorkomen in de registers van politie en justitie. De gemeente concludeert daaruit dat deze personen ‘in enig opzicht van slecht levensgedrag’ zijn. Daarom wordt geen vergunning afgegeven.

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Boek over eerste vrouwelijke burgemeesters: ‘Het was voor vrouwen een strijd’ 6 uur geleden
Afbeelding
Vuelta live te volgen bij Museum Huis Doorn 22 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Woonoord voor Oekraïners zit vol 23 uur geleden
Afbeelding
NS-personeel gaat volgende week staken gisteren
PREMIUM
Afbeelding
Initiatief om activiteiten te organiseren voor nieuwkomers vindt veel bijval: ‘De hulp is overweldigend’ 17 aug, 08:30
Afbeelding
Rechtbank grijpt niet in bij plan voor hippisch centrum 16 aug, 12:36
Afbeelding
Werkgroep Kromme Rijncorridor biedt bestuurders landschapsvisie aan 16 aug, 11:01