Vijf keer eerste

Nieuws

LEERSUM - Het dak vloog er bijna af van het muziekcentrum van Eendracht Maakt Macht (EMM) aan de MC. Verloopweg. Wat ‘eendracht’ niet allemaal kan doen. Dat werd afgelopen zaterdag weer eens duidelijk. Zowel de harmonie als de majorettes werden nummer één van Nederland.

door Marjan van den Dorpe

De harmonie van EMM deed mee aan het concert concours in Valkenswaard. Ze kwamen uit in de vierde divisie en het werd al snel heel erg duidelijk dat men absoluut niet om EEM heen kon. De harmonie moest twee nummers spelen met n verplicht nummer: lvamar Ouverture. De jury gaf hiervoor 82,6 punten. Het vrije werk bestond uit het nummer Lord Tullamore en dit werd gehonoreerd met 81,5 punten,bijzonder hoge scores. Het gemiddelde kwam hierdoor uit op een score van 82.09. Dat bleek ruim voldoende voor de eerste prijs. De leden van de harmonie kregen tevens de complimenten van de jury voor de muzikale uitvoering. Een fantastisch resultaat, niet in de laatste plaats voor Sandra van Luijtenaar, de dirigente. Linda van der Meij, vice-voorzitter van EMM: ,,In september van dit jaar zijn we pas met het instuderen van deze twee nummers begonnen. Het is dus een grandioos resultaat. Ook bleken we de beste score te hebben.” Ook het majorettekorps maakte indruk door zaterdag in de Rijnhal met hun drie shows de eerste prijs te behalen. De punten hiervoor waren achtereenvolgend: 80,05/ 81,38 en 82,18. Een fantastische score.

Alsof dit alles nog niet genoeg was, werd Melissa van der Meijden uitgroepen tot Miss Majorette jeugd 2008. Melissa: ,,Zeven jaar geleden ben ik bij het majorettekorps van EMM gekomen. Ik ben nu 15 en sinds twee jaar hoofd majorette. Ik ben nu Miss Majorette van Nederland.”

Uiteraard werd er die avond nog vrolijk muziek gemaakt en gefeest! En zoals de voorzitter het die avond treffend verwoorde: ,,Deze dag kan niet meer stuk!”

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Boek over eerste vrouwelijke burgemeesters: ‘Het was voor vrouwen een strijd’ 5 uur geleden
Afbeelding
Vuelta live te volgen bij Museum Huis Doorn 21 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Woonoord voor Oekraïners zit vol 22 uur geleden
Afbeelding
NS-personeel gaat volgende week staken gisteren
PREMIUM
Afbeelding
Initiatief om activiteiten te organiseren voor nieuwkomers vindt veel bijval: ‘De hulp is overweldigend’ 17 aug, 08:30
Afbeelding
Rechtbank grijpt niet in bij plan voor hippisch centrum 16 aug, 12:36
Afbeelding
Werkgroep Kromme Rijncorridor biedt bestuurders landschapsvisie aan 16 aug, 11:01