Volop bouwactiviteiten in het dorp

4 december 2008 om 00:00 Nieuws

Het grote bouwterrein bij de molen, aan de Koningin Wilhelminaweg trekt dagelijks vele kijkers. ,,We zouden er een bankje neer moeten zetten”, aldus de opzichter. Het project verloopt volgens planning. Er wordt een appartementengebouw gerealiseerd met 31 appartementen en 4 penthouses. De twee appartementengebouwen zullen een gemeenschappelijke ruimte omsluiten. Het wordt een open, hofachtige ruimte. Je moet dan denken aan een open hofachtige ruimte van zo´n twintig meter breed en veertig meter diep. Op de binnenpaats komt een losstaande trap die je via de galerij kunt bereiken. Er komen 1,7 ondergrondse parkeerplaatsen per woning. Het vooraanzicht aan de Koningin Wilhelminaweg krijgt een tussen de huizen passende ouderwetse stijl. Een ander deel ziet er moderner uit, maar lijkt op een oude fabriek. Hier hebben namelijk ooit fabrieken gestaan. De oplevering van het hele project wordt verwacht rond de bouwvakantie van 2009. Dit gebouw aan de Koenestraat wordt vergroot. Door protest van omwonenden heeft het twee jaar geduurd voor de verbouwing van start kon gaan. Er is een laag bovenop gebouwd. De bouw ligt een week voor op schema. Het stukadoren is klaar. Er wordt nu gewerkt aan de aankleding van de binnenkant. Met kerst zal dit project, naar verwachting klaar zijn. Jan Boggre, eigenaar van het gebouw en fysiotherapeut vertelt: ,,De opening zal zijn op 2 januari 2009, van 10.00 uur tot 14.00 uur. De huisstijl wordt veranderd. Boven komt een ruime fitnessruimte, waardoor er meer mensen van fysiofitness gebruik kunnen maken. Er zal wel altijd gewerkt worden in kleine groepjes, met begeleiding van een fysiotherapeut. Er komen kleedkamers met douches. Onze site is ook al in de lucht:www.fysiofit-amerongen.nl.”

,,We moeten er een bankje bij zetten’’ AMERONGEN - Er wordt druk gebouwd, verbouwd en gerenoveerd in Amerongen. Aan de Koningin Wilhelminaweg, op het Molenterrein worden nieuwe huizen gebouwd. Het gebouw van Fysiofitness wordt verbouwd en het Tabaksmuseum wordt gerenoveerd. Hoe verlopen deze projecten?

door Linda Dijkstra

Bij de bibliotheek wordt gewerkt aan de renovatie van het Tabaksmuseum. Er wordt een nieuw dak geplaatst. Er komt een betonnen vloer in en aan de inrichting wordt ook een en ander veranderd. In april 2009 zullen de werkzaamheden klaar zijn. Jos Snoek van architectenbureau Hoogevest uit Amersfoort vertelt: ,,De restauratie van deze historische tabaksschuur is heel bijzonder. Deze schuur is hier tijdens de vorige eeuw neergezet, verplaatst van “de Hof” en hij heeft op meerdere plaatsen gestaan. Bij die wederopbouw zijn gelukkig goede oude materialen gebruikt. Tijdens de verbouwing, in de tachtiger jaren van de Napoleonschuur zijn de vensters en trap hieruit in het tabaksmuseum geplaatst. Dit hoort er niet in en gaat er nu weer uit. Ook de huiskamer, waarin het Amerongse leven wordt uitgebeeld verdwijnt. Het wordt een tabaksteeltmuseum. Alles wordt aan de hedendaagse eisen aangepast. Ook het binnenklimaat moet goed zijn voor behoud van alles in het museum. Achter in de schuur doen we niets, behalve houtherstel. Als in april de buitenkant klaar is zijn we met de inrichting nog tot juni bezig.”

advertentie
advertentie