Kostelijke whisky’s bij de Holle Boom
27 november 2008 om 00:00 NieuwsEen stijlvolle, leerzame avond in de grote zaal van de Brasserie. Met een korte presentatie gaf kenner en liefhebber Wery Knaven een beeld van de productie van whisky in Schotland. Speciaal de kleine distilleerderij Tullibardine, waar hij was, kreeg aandacht. Het thema voor deze whisky avond was “Vaten” waarover meer viel te vertellen dan men dacht. ,,Er zijn 3 soorten vaten,’’ vertelde Knaven. ,,Sherryvaten, Bourbonvaten en anderen. In principe zijn allen van eikenhout; sherryvaten van Europees eiken, bourbonvaten van Amerikaans en de overigen wisselend. De uiteindelijke smaak van single malt whisky’s wordt bepaald door de houtsoort, door de rijpingstijd en door de methode van opslaan. Soms wordt, na meerdere jaren, de whisky nog tijdelijk overgeheveld in andere houten vaten om de gewenste ‘finish’ te bereiken.’’
door Manus van Gent
Na de geanimeerde proeverij- met 6 mooie whisky’s- traden drie bag- pipers op en begon het diner.