Pubkwis-virus breidt uit over Heuvelrug

Nieuws

AMERONGEN/LEERSUM - De Pubkwis Amerongen gaat op dinsdag 2 december alweer aan de vierde avond van dit seizoen beginnen. Maar nu onder de naam ‘Pubkwis Utrechtse Heuvelrug’, want de kwis wordt niet alleen in Buitenlust in Amerongen gespeeld, maar gelijktijdig ook in ‘De Remise’ in Leersum. De Notabelen in Doorn volgt daarna in januari, en de andere deelgemeenten volgen waarschijnlijk ook.

Op alle plaatsen waar gespeeld wordt zullen op hetzelfde moment dezelfde vragen beantwoord moeten worden. Daardoor kan er ook een overwinnend team komen van de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Een kans voor nieuwe belangstellenden om mee te gaan doen en plezier te hebben tijdens dit maandelijkse evenement.

De kwis is enigszins vergelijkbaar met Triviant. Tijdens de kwisavond worden 8 ronden gespeeld, elk van 10 vragen van een behoorlijk niveau. Er wordt in teams gespeeld van maximaal 5 personen, dat hoeven niet altijd dezelfde mensen te zijn. Het is zo leuk te zien dat jong en oud perfect samen door de bocht gaan. Iedereen kan en mag meedoen. Vorm een team, bedenk een naam en meld je vóór 8 uur bij de kwisleiding. Kom je alleen, sluit je dan gewoon aan bij een van de teams die nog een plekje hebben. Geen inschrijfgeld, geen kosten, geen verplichtingen. Iedere eerste dinsdagavond van de maand is er een pubkwis, vanaf september 2008 tot en met april 2009.

Er wordt fanatiek gestreden en veel gelachen. Er is altijd een ‘dagprijs’, terwijl aan het eind van het seizoen het team met het hoogste aantal punten een heerlijk diner krijgt.

Mail vragen naar de organisatie: meedoen@pubkwis.nl.

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Boek over eerste vrouwelijke burgemeesters: ‘Het was voor vrouwen een strijd’ 5 uur geleden
Afbeelding
Vuelta live te volgen bij Museum Huis Doorn 22 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Woonoord voor Oekraïners zit vol 23 uur geleden
Afbeelding
NS-personeel gaat volgende week staken gisteren
PREMIUM
Afbeelding
Initiatief om activiteiten te organiseren voor nieuwkomers vindt veel bijval: ‘De hulp is overweldigend’ 17 aug, 08:30
Afbeelding
Rechtbank grijpt niet in bij plan voor hippisch centrum 16 aug, 12:36
Afbeelding
Werkgroep Kromme Rijncorridor biedt bestuurders landschapsvisie aan 16 aug, 11:01