Van 30 naar 50 km per uur

20 november 2008 om 00:00 Nieuws

Een aantal van deze wijkontsluitingswegen zijn ook nu al 50km-wegen, daar veranderd niet zoveel. Maar er vallen ook een aantal 30km-wegen onder, zoals de Koenestraat in Amerongen. Op veel van de toekomstige wijkontsluitingswegen gelden nu nog snelheidsbeperkende maatregelen zoals verkeersdrempels. Het streven van het college is om de inrichting van de wegen aan te passen aan het soort weg, wat betekent dat verkeersdrempels op deze wegen niet thuis horen en dus verwijderd zullen worden.

HEUVELRUG - Wijkontsluitingswegen worden ze genoemd. Wegen waar nu nog vaak een snelheidslimiet van 30 kilometer per uur van kracht is, worden als het aan het college van B & W ligt verhoogd tot een snelheidslimiet van 50 kilometer per uur.

door Marleen Meijer

In Doorn worden de Berkenweg, Willem de Zwijgerlaan, De Beaufortweg en Hoogsteeg aangemerkt als wijkontsluitingswegen. In Leersum ondermeer de Dreef, de Hoflaan en de Scherpenzeelseweg. In Amerongen de Koenestraat, In Maarn de Kapelweg en Tuindorpweg, in Maarsbergen de Haarweg. In Driebergen ondermeer de Traay, Horstlaan, Rijsenburgselaan en Nijendal. Deze wegen zullen naast het ontbreken van verkeersdrempels tevens voorrangswegen worden, en voorzien worden van een fietsstrook en asfalt.

Op 24 november kunnen inwoners meediscussiëren over dit plan en andere plannen voor het Gemeentelijk Verkeers en Vervoersplan. De bijeenkomst is op Conferentiecentrum Ginkelduin aan de Scherpenzeelseweg 53 in Leersum en start om 19.30 uur.

advertentie
advertentie