Brandweerlieden in het zonnetje gezet

Nieuws

In zijn openingswoord memoreerde burgemeester Naafs de grote betrokkenheid die de gemeenteraad, al vanaf de start van de nieuwe gemeente, toont voor het werk van de brandweer. Hij bracht de regionalisering ter sprake als een hot item en toonde zich tevreden over het aantal van 16 brandweerlieden in opleiding. Daarna reikte hij diploma’s uit aan Sander de Ruwe en aan Ad Bouman. Vervolgens huldigde hij de jubilarissen: Arjan Stoel, Henk Veldhuizen, Theo Komdeur en Wim Petersen. Rob van de Heuvel behoort ook tot dit rijtje, maar Rob nam tevens afscheid. Hij is 25 jaar brandweerman geweest en daarvan 15 jaar als penningmeester van de vereniging. Hij werd van harte bedankt, ook namens het gemeentebestuur, en geprezen om zijn accuraatheid en vasthoudendheid. Elders in deze krant is een interview met Rob te lezen. Rob wordt als penningmeester opgevolgd door Evelien van Ee.

MAARN/MAARSBERGEN - Een groot aantal brandweerlieden werd afgelopen vrijdag tijdens een feestelijke bijeenkomst in het zonnetje gezet wegens het behalen van een diploma, een jubileum, een bevordering of ook een afscheid. Burgemeester Naafs reikte de bijbehorende certificaten, oorkonden, medailles en speldjes uit.

door Han Overkamp

Als laatste jubilaris werd Guy Roumans, de eerste maar ook de laatste commandant van de Brandweer UH, gelauwerd. Na de regionalisering krijgt hij een andere plek in de organisatie. De burgemeester beklemtoonde dat hij zich terdege verantwoordelijk voelt voor een goede overgang van Roumans en daarbij ook voor de positie van de vrijwilligers in de toekomst. Vervolgens werden Henk van Rossum en Wim Petersen, respectievelijk postcommandant en adjunct postcommandant, bevorderd door het commando.

Nadat Wim Veldhuizen iedereen gefeliciteerd had namens de vereniging, verklapte Bert van Kooten dat Rob van de Heuvel tot erelid was benoemd. Tot slot sprak Henk van Rossum tot Guy Roumans. Hij haalde herinneringen op aan de tijd dat Guy een talentvolle instructeur was en noemde hem vervolgens een innemend mens met een groot organisatietalent. Opnieuw kwam de regionalisatie daarbij weer om de hoek kijken. Van Rossum: “Wat Maarn/Maarsbergen betreft is die helemaal niet nodig. Anderen hebben misschien wel eens problemen met uitrukken, wij hebben dat nooit!”

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Boek eert verongelukte raceheld Wim Boshuis 2 uur geleden
Afbeelding
25.000 jonge bomen voor het Lombokbos 16 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Burenkring in verzet tegen nieuwbouw Lomboklaan: ‘Schaamgroen neemt plaats in van buurtbosje’ 22 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
‘Inloop Doorn al tien jaar een plek waar mensen zich thuis kunnen voelen’ 9 dec, 07:11
Afbeelding
De Buurtbus heeft een nieuwe vervoerder 8 dec, 15:49
Afbeelding
Stichting Sociaal Raadslieden: Voor gratis hulp bij geld en recht 8 dec, 11:32
Afbeelding
Automobilist over de kop tussen sloot en weiland 8 dec, 09:15