Europa Cantat in de Utrechtse Heuvelrug

Nieuws

Tijdens een presentatie afgelopen dinsdag in het Cultuurhuis gaf Katrijn Kuijpers van de organisatie Europa Cantat Utrecht een korte uiteenzetting over dit evenement aan een aantal vertegenwoordigers van koren van de Utrechtse Heuvelrug. Koren kunnen een koor uit het buitenland uitnodigen om een gezamenlijk optreden te verzorgen er kunnen contacten gelegd worden voor een tegenbezoek. ,,Doordat dit festival dit jaar in Utrecht wordt georganiseerd, willen we volgend jaar ook een aantal evenementen voor koren van de Utrechtse Heuvelrug organiseren. Zoals een workshopdag voor zangers die aan de hand van een inventarisatie nader wordt ingevuld. Wensen en behoeftes voor die dag, die op 21 maart of 18 april wordt georganiseerd, kunnen door de koren kenbaar gemaakt worden”, vertelt Ina Muller cultuur makelaar van de gemeente.

DOORN - In de zomer van volgend jaar van 17 tot 26 juli wordt het festival Europe Cantat in de stad Utrecht gehouden. Om de drie jaar wordt dit festival sinds 1961 telkens in een ander land georganiseerd. Aan dit festival nemen circa 3500 zangliefhebbers van alle leeftijden deel die kunnen kiezen uit diverse workshops en uitvoeringen. Ook voor koren en zangers van de Utrechtse Heuvelrug biedt dit festival kansen.

door Rob Verbraak

Op zaterdag 3 oktober 2009 komt er in alle kernen op diverse locaties een groot koren- en orkestfestival. In Doorn in sporthal Steinheim, in Driebergen in de grote kerk, in Leersum in De Binder, in Maarn/Maarsbergen in de Twee Marken en in Amerongen in sporthal de Ploeg. ,,Tot nu toe hebben al 21 koren, ensembles en orkesten zich aangemeld om op die dag een optreden te verzorgen, koren die zich nog willen opgeven kunnen dit doen via info@scauh.nl”, vervolgt Cor Verkleij van Stichting Culturele Activiteiten Utrechtse Heuvelrug (SCAUH).

,,Van het winnende Heuvelruglied, gecomponeerd door Dick Vestdijk, is inmiddels een cd gemaakt die aan alle scholen in de gemeente wordt uitgedeeld. Het is de bedoeling dat de leerlingen dit lied allemaal mee kunnen zingen en er komt ook een koren en orkesten arrangement van dit lied. Het zou mooi zijn als bijvoorbeeld op Koninginnedag deze bewerking door iedereen gezongen kan worden”, besluit Roy Pamboer wethouder van kunst en cultuur.

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Boek over eerste vrouwelijke burgemeesters: ‘Het was voor vrouwen een strijd’ 12 uur geleden
Afbeelding
Vuelta live te volgen bij Museum Huis Doorn 17 aug, 15:02
PREMIUM
Afbeelding
Woonoord voor Oekraïners zit vol 17 aug, 13:56
Afbeelding
NS-personeel gaat volgende week staken 17 aug, 12:04
PREMIUM
Afbeelding
Initiatief om activiteiten te organiseren voor nieuwkomers vindt veel bijval: ‘De hulp is overweldigend’ 17 aug, 08:30
Afbeelding
Rechtbank grijpt niet in bij plan voor hippisch centrum 16 aug, 12:36
Afbeelding
Werkgroep Kromme Rijncorridor biedt bestuurders landschapsvisie aan 16 aug, 11:01