Winterfair in De Weistaar ‘druk en sfeervol’

Nieuws

Het thema van deze negende editie van de Winterfair was ‘Cosy-Candle-Light’. De organisatie - in handen van L&J Art Company - had de sfeer van kaarslicht als bindmiddel gekozen om een verrassende beurs samen te stellen. Het gevarieerde aanbod van standhouders was geselecteerd op hun creatieve, artistieke of ambachtelijke kwaliteiten. ,,We zijn een jaar bezig met de selectie van de standhouders en zoeken dan vooral naar een eerlijk stukje ambacht, geen snelle handel.”, vertelt Loes van Hees van L&J. ,,Nu al kijken we rond voor volgend jaar - de 10e editie van de Fair - naar weer andere mensen bijv. een stoelenbekleder. Belangrijk voor ons is ook dat de aanbieders een mooie stand opbouwen en geen markttafel volgooien met sieraden en shawls zoals je nu best vaak ziet op beursen.”

MAARSBERGEN - De jaarlijks terugkerende Winterfair bij De Weistaar is weer succesvol afgerond. ‘’Heel sfeervol allemaal, veel andere dingen dan vorig jaar en erg druk.” staat keer op keer te lezen in het gastenboek.

door Monique José Timmermans

Naast een verscheidenheid aan stands op onder andere het gebied van woon- en tuindecoraties, delicatessen, brocante, kunst, kleding en accessoires konden bezoekers ook hun eigen creatieve vaardigheden verbeteren tijdens diverse workshops en demonstraties voor bloembinden, windlichten versieren of broodbakken. Ook modeshows en ‘live music’ ontbraken niet bij dit evenement.

Binnen en buiten de Weistaar was het heerlijk genieten, sfeer proeven en ideeën opdoen voor de komende winter. En dat dit aansprak mag blijken uit de volle tassen waarmee de bezoekers weer richting hun auto liepen. ,,De bezoekers kwamen dit jaar echt verspreid, het was daardoor de hele dag ook ‘s avonds gezellig binnen, zonder dat het zo druk werd dat mensen niets meer konden zien. Vorig jaar hadden we meer met pieken te maken.”, aldus Van Hees die weer volop aan de slag gaat met partner Joke van Ginkel om de tiende Winterfair nog groter te maken. ,,Er staat weer veel op stapel, het wordt feest dus gaan we veel taarten bakken. Ook de ‘Fair Ladies’ die ons als vrijwilligers helpen bij de organisatie hebben veel zin om verder te gaan. Het is verschrikkelijk veel werk, maar juist het samenwerken met de groep maakt het zo leuk om te doen.”

advertentie
advertentie
Afbeelding
Binnenkort werkzaamheden voor bosomvorming in de Kaapse Bossen 19 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Al 110 jaar jeugdzorg op Valkenheide gisteren
PREMIUM
Afbeelding
Begroting: afvalstoffenheffing kan volgend jaar omlaag 26 sep, 14:19
Afbeelding
Grote brand bij Bakkerij van der Woerd in Doorn: ‘Ons levenswerk is verwoest’ video 26 sep, 11:37
Afbeelding
Zeer grote brand bij Echte Bakker Van der Woerd in Doorn 26 sep, 07:42
PREMIUM
Afbeelding
Stichts Mannenkoor zoekt zangers 26 sep, 07:04
PREMIUM
Afbeelding
Overstap naar biologisch en einde pacht in één week 25 sep, 07:28