Winkeliers vertrekken niet uit centrum

20 november 2008 om 00:00 Nieuws

,,Het is raar om over jezelf te horen dat je weg zult gaan.”, aldus Joke Kalsbeek van Cadeauwinkel Joli. ,,Voor ons breken juist nu drukke tijden aan en in januari gaan we de winkel zelfs een stukje uitbouwen en een binnenplaatsje maken. We hebben het vorige week ook aan de orde gesteld in het overleg met de andere middenstanders van Maarn, maar niemand weet waar het gerucht vandaan komt. In Woudenberg gaan veel winkels weg, misschien denken mensen dat het naar Maarn overslaat?”

MAARN - Hardnekkig zijn de verhalen rond de winkeliers in Maarn. Velen zouden van plan zijn hun handel aan de wilgen te hangen en daarna de winkeldeuren definitief te sluiten. Niets is echter minder waar leert een rondje langs de Maarnse middenstand.

door Monique José Timmermans

Ook van Passieflora komt hetzelfde geluid: ,,Iedereen die langskomt, kan zien dat we niet gaan stoppen. Binnenkort is de winkel weer helemaal in Kerstsfeer en we zijn juist van plan om meer activiteiten te ontplooien. De geruchten zullen wel overwaaien.” Verswinkel Van Ginkel zegt dat het juist goed gaat met de handel en dat ze alleen weet dat in Renswoude een slagerij gestopt is.

Zelfs de groentewinkel van Joost Bos wordt in één adem genoemd met de winkeliers die zouden vertrekken uit het dorp. ,,Ach die verhalen doen over ons al langer de ronde.”, reageert echtgenote Marijke schouderophalend. ,,Wij weten ook niet waar het vandaan komt, wij zijn en blijven er voor onze klanten.”

De ondernemers zijn volop bezig met de voorbereidingen van de wintermarkt op 19 december die net als vorig jaar op het 5Meiplein zal worden gehouden.

advertentie
advertentie