Stemmen: Waterschapsverkiezing

13 november 2008 om 00:00 Nieuws

HEUVELRUG - Tussen 13 en 15 november ontvangen ruim 598.000 inwoners in het gebied van De Stichtse Rijnlanden een stempakket voor de waterschapsverkiezingen in de brievenbus. In dit stempakket zitten een kandidatenlijst en een stembiljet. Met de verzending van de pakketten zijn de schriftelijke verkiezingen voor een nieuw waterschapsbestuur begonnen. Verkiezingen voor een waterschapsbestuur zijn schriftelijk. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld gemeenteraadsverkiezingen.

Op de kandidatenlijst staan de kandidaten van de negen partijen die zich verkiesbaar hebben gesteld voor het bestuur. Met het invullen en terugsturen van het stembiljet kan iedereen invloed uitoefenen op de samenstelling van het nieuwe bestuur. Het is ook mogelijk de stembiljetten in te leveren op het kantoor van het waterschap. Alle stembiljetten die op 25 november om 12.00 uur zijn ontvangen tellen mee voor de uitslag.

Tijdens een verkiezingscafé op 27 november krijgen de kandidaten in het waterschapskantoor in Houten te horen of ze met ingang van januari 2009 deel uitmaken van het nieuwe bestuur. Op 2 december maakt het stembureau de definitieve uitslag bekend.

Voor kiezers die nog niet weten op welke partij/kandidaat ze moeten stemmen, is er de digitale stemhulp: het Kieskompas waterschapsverkiezingen.

advertentie
advertentie