Scholeninstuif bij Manderen

13 november 2008 om 00:00 Nieuws

MAARN - Het was echt hard blazen voor de bijna 50 basisscholieren uit Maarn/Maarsbergen die gehoor hadden gegeven aan de uitnodiging voor de instuif van Harmonie-orkest Manderen. Een tuba heb je niet dagelijks in handen en dan ook nog proberen er geluid uit te krijgen... dat is werken.

In groepjes van vijf mochten de kinderen uit de groepen 5 en 6 samen met muziekdocenten kennismaken met diverse muziekinstrumenten - groot en klein koper, klarinet/saxofoon, dwarsfluit en drumstel. En even los gaan op het drumstel was ook niet tegen dovemansoren gesproken.

,,Veel kinderen hebben geen muziekles en op deze manier zien ze in een middag heel veel.”, vertelt de juf van De Meent. Voor Manderen is het gelijk een mooie gelegenheid te tonen wat ze in huis heeft: ,,en mogelijk is er iemand die geïnteresseerd is in les of het orkest.”

Naast de echte muziekinstrumenten had Manderen ook gezorgd voor luisterspelletjes, het maken van een flessenorgel en om te voelen hoe het echt is als orkestlid uniformen om te passen.

advertentie
advertentie