Drie jongens aange- houden na brand AZC

13 november 2008 om 00:00 Nieuws

LEERSUM - In het asielzoekerscentrum (AZC) in Leersum is in de nacht van vrijdag op zaterdag 8 november brand geweest. Drie minderjarige jongens zijn aangehouden in verband met de brand.

De brand ontstond om 04.00 uur ‘s nachts op de bovenste verdieping van een van de gebouwen. De brand was snel onder controle. Er was veel rookontwikkeling waardoor veertig bewoners het pand moesten verlaten. Alle bewoners zijn op tijd in veiligheid gebracht. De mensen konden bij het AZC zelf worden opgevangen.

De bewoners konden rond half zeven weer terug naar hun woningen. Voor vier mensen is tijdelijk andere woonruimte gezocht binnen het AZC, omdat hun woning te veel beschadigd is. Deze bewoners, een moeder met drie kinderen, waren op het moment van de brand niet in de woning aanwezig.

De brand blijkt veroorzaakt te zijn door brandstichting. In het toilet is volgens de brandweer een hoopje vuil in brand gestoken.

De politie heeft inmiddels drie minderjarige jongens aangehouden, die mogelijk iets met de brand te maken hebben. De werkelijke betrokkenheid van de jongens wordt op dit moment onderzocht. Daarom wil de politie geen verdere mededeling doen en kan ze geen antwoord geven op de vraag of de jongens bewoners zijn van het asielzoekerscentrum.

advertentie
advertentie