Commissie-afscheid Ellen van der Plas

6 november 2008 om 00:00 Nieuws

HEUVELRUG - Ellen van der Plas-Emondt (CDA) heeft 30 oktober jl. afscheid genomen van de commissie Samenleving. Nu het sociaal beleid binnen de gemeente Utrechtse Heuvelrug grotendeels is geharmoniseerd, vond zij de tijd gekomen om haar taak als lid van de commissie Samenleving te beëindigen. Ze blijft in de gemeente nog actief op velerlei gebied.

Van 2001 tot de gemeentelijke herindeling in 2006 was zij namens het CDA lid van de gemeenteraad van Driebergen-Rijsenburg. Na de herindeling maakte zij namens het CDA deel uit van de commissie Samenleving.

Zij was voorzitter van de werkgroep Samenleving en initiateerde een bustocht langs de monumenten in de gemeente. Onlangs nog leidde zij het voetbalsporttoernooi voor kinderen van de gemeentelijke basisscholen. Voor haar inzet kreeg zij dit jaar ter ere van Koninginnedag een Koninklijke Onderscheiding.

Nynke van Amerongen-Huizenga, CDA-fractievoorzitter en tevens lid van de commissie Samenleving, sprak Ellen van der Plas-Emondt namens de commissie toe. Zij memoreerde haar als uitstekend volksvertegenwoordiger. Zowel organisaties als burgers wisten haar te vinden, ze kwam op voor hun belangen en vocht voor goed gemeentelijk beleid op velerlei fronten. In het bijzonder op het terrein van jeugd, jongeren en sport.

advertentie
advertentie