Ontdekkingsreis zoekt ruimte

Nieuws

De commissie samenleving heeft zich op 31 oktober gebogen over de financiering van De Ontdekkingsreis die oploopt tot bijna 65.000 euro voor huisvesting, waaronder dus de tent, en ruim 82.000 euro voor meubilair en onderwijsleerpakket. Daarnaast is ruim 8.500 euro nodig voor gymnastieklessen in De Twee Marken in Maarn.

Tent voldoet niet voor school als lesruimte DOORN - Met ingang van 1 augustus 2008 is basisschool De Ontdekkingsreis een nieuwe school in het kader van de financiering door Rijksoverheid en Gemeente. De school met op 1 augustus 2008 50 leerlingen verwacht een groei door te maken naar 75 leerlingen op 1 augustus 2009. Aan de toegenomen ruimtebehoefte wordt op dit moment voldaan door een tent op het terrein van Beukenrode.

door Monique Jose Timmermans

Een aantal commissieleden is op bezoek geweest bij De Ontdekkingsreis: ,,Er is veel gedaan om er wat van te maken, maar het resultaat is onacceptabel. De verwarming in de tent maakt veel lawaai en het is er te warm of te koud. Is er voor dat geld niet wat anders te regelen?” Als alternatieven worden genoemd de vier leegstaande lokalen in de Gisbertus Voetiusschool in Doorn of portacabins op het voormalige AZC-terrein.

Voor Jetske van der Greef (schoolleiding) is de huidige situatie onwerkbaar: ,,In vijf jaar tijd moeten wij groeien naar 200 leerlingen, dat kan, maar dan moet wel aan voorwaarden voor locatie, omgeving en materiaal voldaan worden. Wij zoeken een noodlocatie met uitbreidingsmogelijkheden, het AZC is een prima plek met voldoende ruimte om te werken volgens het concept van onze school.”

,,De tent is behelpen maar wel lekker ruim en als ouders zijn we actief bij de ondersteuning van de school. Mijn dochter heeft het naar haar zin en het onderwijs lijdt er niet onder. De tent is wel erg lawaaierig, de verwarming noemen de kinderen ‘de draak’ en een omvallende blokkentoren dreunt na op de holle vloer. Ik zou het zorgelijk vinden als een nieuwe lokatie te hokkerig wordt, klassikaal onderwijs past niet bij De Ontdekkingsreis.”, aldus een betrokken ouder.

Volgens Wethouder Wim van Wikselaar is er nu geen andere lokatie beschikbaar als alternatief. Inhuizen bij de Gisbertus Voetiusschool kan alleen na ingrijpende bouwkundige aanpassingen, bovendien is de ruimte met ingang van volgend schooljaar alweer te klein. Voor het AZC-terrein is een vergunningsprocedure vereist, aangezien de school daar dan 5 jaar moet blijven.

Hij erkent het spanningsveld, maar stelt dat de huidige situatie alleen voor het lopende schooljaar is. Voor volgend schooljaar zou een meer permanente oplossing beschikbaar moeten zijn. Gesprekken over een andere verwarming in de tent zijn gaande, waarmee dit probleem nog voor de winter invalt opgelost kan zijn.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Wethouder Gerrit Boonzaaijer reikt vrijwilligersprijzen uit 9 uur geleden
Afbeelding
Theater in De Binder over kiezen opleiding 12 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Vrijwilligers zetten zich in voor de Kolken: uniek leefgebied kamsalamander 16 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Woningbouw achter de Lomboklaan op komst 25 nov, 15:41
Afbeelding
Geijtenbeek én Boers groeit gestaag 25 nov, 15:02
Afbeelding
Tieners beroofd en geslagen in Maarn; politie zoekt getuigen 25 nov, 12:20
PREMIUM
Afbeelding
Boek Broekbergen gepresenteerd: Eerste exemplaar voor huidige eigenaren 25 nov, 07:32