Hoog Moersbergen is verkeersveilige school

30 oktober 2008 om 00:00 Nieuws

,,Om in aanmerking te komen voor dit label moet de school verkeerslessen in alle groepen geven. Er worden praktische verkeersactiviteiten verricht in alle groepen, niet alleen op het schoolplein, maar ook op de openbare weg. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan de school-thuisroutes van de kinderen en de school zet zich in voor een verkeersveilige schoolomgeving”, vertelt Wilma Monincx, directeur van de school. ,,Als school geven we ook voorlichting aan leerlingen van groep acht om zich voor te bereiden op de route naar hun nieuwe school. Om de route samen te verkennen en voorbereid te zijn op gevaarlijke situaties. Ook met de ouders van de leerlingen hebben we afspraken gemaakt om de straat waar onze school aan ligt autovrij te houden en de kinderen op te wachten op het schoolplein waardoor de straat leeg blijft”, vult Antoinette Roost, verkeersouder op de school aan.

DOORN - Uit handen van wethouder Clemens van der Burg ontving basisschool Hoog Moersbergen vorige week het Utrechts Verkeersveiligheidslabel. Dit label is het Utrechts kwaliteitskeurmerk voor basisscholen die verkeerseducatie van de leerlingen en verkeersveiligheid rond de school structureel aanpakken en is een initiatief van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Utrecht.

door Rob Verbraak

Het Utrechts Verkeersveiligheidslabel bestaat uit een bord wat zichtbaar buiten de school opgehangen wordt. Hierdoor is het voor iedereen herkenbaar dat de school aan de eisen voor een verkeersveilige situatie voldoet. Wethouder Van der Burg schroefde het bord onder toeziend oog van de leerlingen, leerkrachten, klaar-over ouders en ouders van leerlingen op de juiste plaats. Hierbij werd hij geassisteerd door Seef (afgeleid van het Engelse woord save wat staat voor veilig), de zebra die symbool voor veilig oversteken diende.

Lekkernij

Nadat het bord opgehangen was stond er voor alle leerlingen in de lerarenkamer een lekkernij klaar en op hun eigen plaats in de klas vonden ze nog een sleutelhanger, die doior het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Utrecht beschikbaar was gesteld. De basisschool Hoog Moersbergen is de eerste Doornse school die dit veligheidslabel heeft ontvangen.

advertentie
advertentie