Leerlingen De Schakel maken eigen krant

Nieuws

De groep kwam op dit idee doordat bij de dagopening de verschillende betekenissen van het woord trouw werden besproken. Via trouw, ontrouw en betrouwbaar kwam de klas in gesprek over de krant Trouw, die in de Tweede Wereldoorlog voor het eerst verscheen.

LEERSUM - Groep 7b van de Leersumse basisschool de Schakel heeft de afgelopen week een krant gemaakt. Dit onder leiding van stagiair Mark Timmer uit Elst, die de afgelopen twee weken regelmatig les gaf aan deze groep van vierentwintig leerlingen.

door Judith Beekhuis

Eerst werd gestemd over de naam van de krant en met grote meerderheid werd gekozen voor ‘RTL Schakel Nieuws 7b’. Er werd een redactie samengesteld die bestond uit Tijn Kosterman, Elise Kramer en Julien Sarabér. Ook werd een heuse deadline aan de krant gehangen. Die werd gelukkig gehaald want afgelopen vrijdag, de laatste dag dat meester Mark aanwezig was op de school, was de krant klaar. ,,Dat we die deadline moesten halen was best spannend”, vertelt Pascal.

,,Er is door alle leerlingen enthousiast aan de krant meegewerkt. Op het bord hebben we gezamenlijk verschillende onderwerpen genoteerd waaruit de leerlingen konden kiezen. Ze schreven daarna handmatig hun eigen teksten waaruit door de redactie een selectie werd gemaakt, in de computer werden gezet en zo nodig geredigeerd”, vertelt meester Mark.

In de krant ging de aandacht onder andere uit naar sport. Uiteraard stonden recente voetbaluitslagen vermeld, maar ook een aankondiging van een schaaktoernooi dat op 12 november in de Schakel zal plaatsvinden. Ook werd melding gemaakt van het feit dat de leerlingen op dit moment, in het kader van ‘Sport in de Klas’ lessen volgen in streetdance.

Striptekenaar Sander had zich uitgeleefd op een strip over Donald Duck en er kan door de lezer een sudoku worden opgelost. De leerlingen hadden vooral veel plezier in het schrijven van roddels en de moppentrommel was goed gevuld. ,,Het is leuk om te mogen roddelen over mensen en vooral over de meesters’’, vertelt Jesper met een brede grijns. Uiteraard was de lay-out van het ‘RTL Schakel Nieuws 7b’ ook punt van aandacht. Onder anderen Danny, Laura, Tijn, Eliza en Michelle hebben zich hiermee bezig gehouden.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Vuurwerk bij bloemencorso Leersum gaat niet door 13 minuten geleden
PREMIUM
Afbeelding
Het verhaal van Maarten Maartens: Rondleidingen op Landgoed Zonheuvel 17 minuten geleden
Afbeelding
Droogte geselt museumpark Huis Doorn 17 uur geleden
Afbeelding
Cultuur snuiven tijdens Kastelentocht van De Stichtse Aanspanning 21 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Duurzaamheid en monumenten (1): ‘Buitenplaatsen zijn vaak zelfvoorzienend’ 7 aug, 07:30
Afbeelding
Maarnse Marion Buijink exposeert in het Rietveldpaviljoen 6 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Amerongen in teken van Vuelta 5 aug, 07:30