Koninklijke Doornsche IJsclub

30 oktober 2008 om 00:00 Nieuws

In het jubileumboek wordt aan de hand van archiefmateriaal uitgebreid stil gestaan bij de geschiedenis van de IJsclub. Op de kunstijsbaan die speciaal voor deze week was aangelegd liet burgemeester Frits Naafs samen met wethouder Elisabeth van Oostrum zien dat zij de schaatskunst nog steeds machtig zijn. Hierna was het de beurt aan de jeugd voor een disco middag. De hele week waren er allerlei activiteiten op de ijsbaan. Met als hoogtepunt de druk bezochte receptie op dinsdagavond. Het bestuur van de ijsclub werd op deze receptie in het zonnetje gezet.

DOORN - Vorige week zaterdag was het startschot van een week feest op de Doornsche IJsclub ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan. De opening van de feestweek begon met de overhandiging van het eerste exemplaar van het jubileumboek Doornsche IJsclub 100 jaar aan burgemeester Frits Naafs en eindigde met het in ontvangst nemen van de erepenning waardoor de ijsclub zich de Koninklijke Doornsche IJsclub mag noemen.

door Rob Verbraak en Marleen Meijer

En de burgemeester had twee grote verrassingen. Hij reikte de Koninklijke Erepenning ter gelegenheid van het 100 jarig bestaan uit. Deze erepenning is een aantoonbare bekroning van jarenlang hard en intensief werken, niet alleen voor de huidige bestuursleden, maar ook voor oud bestuursleden en de vele vrijwilligers. ,,Vanaf dit moment mag de de Doornsche IJsclub zich de Koninklijke Doornsche IJsclub noemen”, aldus Naafs. Hierna richtte hij zich tot Theo Schippers die al jarenlang actief is bij de IJsclub, eerst als vrijwilliger en vanaf 1989 als bestuurslid. Schippers is naast zijn inzet voor de ijsclub, op vele fronten actief voor zijn medemens en daarom mocht de burgemeester hem tot Lid in de Orde van Oranje Nassau benoemen en werden de daarbij behorende versierselen door Naafs opgespeld. (zie voorpagina)

advertentie
advertentie