Najaarsconcert in De Binder

30 oktober 2008 om 00:00 Nieuws

LEERSUM - Onder de titel “Herbstkonzert” geeft de Egerländerkapel “Die Original Fenntaler Musikanten” uit Veenendaal op zaterdag 8 november een najaarsconcert in cultuurcentrum De Binder in Leersum. Het concert begint om 20:00 uur en de zaal gaat om 19:30 uur open.

“Die Original Fenntaler Musikanten” bestaan uit 19 amateur-muzikanten uit Veenendaal en omstreken, en staan onder leiding van kapelmeester Chris Kok uit Ede. Sinds de oprichting in 2002 heeft deze kapel zich ontwikkeld tot één van de toonaangevende Egerländerkapellen van ons land.

De kapel neemt regelmatig deel aan diverse concoursen in binnen en buitenland. In mei 2008 zijn Die Original Fenntaler Musikanten voor de tweede maal Europees Kampioen in de topklasse geworden. Tevens wist de kapel ook reeds tweemaal het Nederlands Kampioenschap in de supertopklasse op haar naam te schrijven.

Deze successen, en het grote plezier aan het spelen van de mooie Egerländer blaasmuziek waren voor de muzikanten mede de aanleiding om een cd uit te brengen met de veelzeggende titel: “So schön ist Blasmusik”. Tijdens het Herbstkonzert in Leersum staan naast de traditionele Böhmische en Mährische polka’s, walsen en marsen ook een aantal verrassende solo’s op het programma. De entree bedraagt €7,- en kaarten zijn telefonisch te reserveren bij Jeannette Kok op tel. 0318-652337. Info op www.fenntaler.nl.

advertentie
advertentie