Kaars Idee: workshops voor jong en oud

Nieuws

Recht toe recht aan kaarsen worden bij Kaars Idee niet of nauwelijks gemaakt. Maar wel sprookjes-, ballon-, blokjes- en stapelkaarsen. Daar buiten ook nog tuinfakkels, buitenpotten en windlichten. Je kan het zo gek niet verzinnen of Jitske weet er wel een kaars van te maken. Winters: ,,Ik heb zo ontzettend veel ideeën. Nieuw is nu het maken van een windlicht van een servetje. Een papieren servet dompel je meerdere malen in vloeibare parafine. Daarna vormen en laten drogen. In het hart kan dan een waxinelichtje gezet worden. Heel sfeervol.”

LEERSUM - Ongeveer twee jaar geleden opende Jitske Winters ‘haar’ Kaars Idee. Ze had ontdekt dat bij kaarsmakerijen alleen maar dinerkaarsen gemaakt konden worden en zij wilde meer. Ze startte met Kaars Idee en geeft regelmatig workshops. Ook is ze te vinden op markten en fairs in de regio.

door Marjan van den Dorpe

Winters hanteert verschillende manieren om kaarsen te maken: gieten, dompelen, kneden en snijden. Winters: ,,Voor het snijden van kaarsen neem je een metalen plaat, giet hierop kaarsvet en dit hard laten worden. Met vormpjes kan je dan bijvoorbeeld hartjes of sterren snijden.”

Bij Kaars Idee wordt alleen maar met de beste kwaliteit gewerkt. Gezelligheid staat bij Winters voorop. Het hele jaar door worden er workshops gehouden. Themaworkshops voor Pasen, valentijnsdag, moederdag en de onlangs gehouden herfstworkshop. Deze workshops zijn voor zowel kinderen als volwassenen. Kinderen konden bij de herfstworkshop hun eigen herfstschaal maken bestaande uit een paddenstoel, boomstammetje en pompoentje. Voor de volwassenen was dat een buitenpot en een windlicht van een servet. Alle workshops zijn inclusief materiaal, drinken en iets lekkers. Liefst groepen van maximaal acht personen. Voor groepen van méér dan vijftien personen kan op locatie gewerkt worden. Wel binnen een straal van 15 kilometer. Alle workshops zijn op afspraak. Winters is heel flexibel. Jitske Winters geeft ook kinderfeesten à € 9,50 per kind (inclusief alles + presentje jarige) en maakt in opdracht kaarsen, zelfs voorzien van onder andere een bedrijfslogo of trouwfoto.

Kennismaken

Op 28 oktober is er een kennismakingsavond van 19.30 tot 21.30 uur. Extra lage prijs van € 7,95 per persoon. Op 10 december is er een kerstworkshop voor kinderen (vanaf 7 jaar) en volwassenen. Voor kinderen van 14.00-16.00 uur en voor volwassenen van 19.30-21.30 uur. Aanmelden kan via www.kaarsidee.punt.nl; 0343-461436/06-46393423 of kaarsidee@hetnet.nl.

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Duurzaamheid en monumenten (1): ‘Buitenplaatsen zijn vaak zelfvoorzienend’ 17 uur geleden
Afbeelding
Maarnse Marion Buijink exposeert in het Rietveldpaviljoen 6 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Amerongen in teken van Vuelta 5 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Barbara Brouwer stopt met goud als international: ‘Op het hoogtepunt gestopt’ 4 aug, 07:30
Afbeelding
Veiligheidsregio: ‘Verhoogd risico op natuurbrand’ 3 aug, 18:04
Afbeelding
Officieel watertekort door droogte, verdeelplan treedt in werking 3 aug, 17:48
Afbeelding
‘Fantastisch om mensen zo te zien genieten’ 3 aug, 07:30