Duocino brengt sfeer met luistermuziek

Nieuws

Petra van der Snoek en Johanna Eijsbouts zijn afgestudeerd aan het conservatorium en wonen beiden in Maarn. Los van elkaar werken zij al ruim twintig jaar als muzikant, muziekdocent en dirigent. Van der Snoek is nu vooral actief als pianodocente aan huis: ,,Het is aantrekkelijk om naast het lesgeven samen met Johanna te spelen. Je musiceert dan op een hoger niveau.” Eijsbouts is verbonden aan de Zeister Muziekschool: ,,Meer zelf spelen zorgt voor afwisseling en daarnaast uitdaging bij het instuderen van nieuwe muziekstukken.”

MAARN - Ruim twee jaar geleden speelden Petra van der Snoek (piano) en Johanna Eijsbouts (klarinet) voor het eerst samen tijdens een concert. ,,Het klikte muzikaal en we zijn doorgegaan. Nu hebben we als doel regelmatig te spelen en concertjes te geven onder de naam Duocino. Het duo dat de repetities ‘s morgens begint met een goede capuccino.”

door Monique José Timmermans

Optreden

,,Toen ik nog niet zo lang in Maarn woonde zocht ik een vaste pianist om samen mee te spelen. Zo ben ik in contact gekomen met Petra. We hebben beiden een druk leven met gezin en muziek, maar het klikt muzikaal en persoonlijk dus maken we graag tijd vrij om te repeteren voor concerten samen. We willen andere mensen blij maken, het plezier dat wij aan de muziek beleven overdragen. Tijdens een concert brengen we sfeer om de muziek heen door contact te maken met het publiek. We leggen uit waarom we een stuk hebben gekozen, wat het leuk of moeilijk maakt of wat de inhoud is”, vertelt de klarinettiste.

Petra van der Snoek vult aan: ,,Wat we spelen is heel breed, maar wel met een bepaald thema. Zo hadden we tijdens de Muziek in de St. Theresia een Engels progamma. Het idee was door te gaan met een Frans thema, maar Gershwin en muziek uit de Verenigde Staten zijn eerst op ons pad gekomen. Het is klassiek, blues, film en musical. Een veelzijdig luisterprogramma, geen muziek voor echte danspartijen.”

Binnenkort treedt het duo op in Trompstaete en 21 november bij het Klinkerconcert in Zeist. Op 7 maart in de Walkartkerk in Zeist. In andere formatie dan Duocino doen de dames mee met het Maarns Muziekevenement op 8 november. Contact met Duocino: jeijsje@hetnet.nl.

advertentie
Afbeelding
‘Eerlijk Bieden’ bij Heiko Gorter: Nieuw wettelijk keurmerk voor meer transparantie 2 uur geleden
Afbeelding
‘Samen aan de slag voor een robuust watersysteem op de Utrechtse Heuvelrug’ 7 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Historisch Festival op het Landgoed bij Huis Doorn: Beleef de tijd van Romein tot hippie 9 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Complicaties in Driebergen: vijf nieuwbouwwoningen minder aan de Sportlaan 23 uur geleden
Afbeelding
Jeroen Hermkens en Nicolaas Wijnberg voor het eerst samen gisteren
PREMIUM
Afbeelding
U-complex voor Lange Dreef; eindelijk zicht op afronding Groene Tuinen gisteren
PREMIUM
Afbeelding
Bemiddeling tussen boer en buurt; mediation moet einde maken aan de polarisatie 6 jul, 13:30