Gratis boek voor bibliotheekleden

16 oktober 2008 om 00:00 Nieuws

HEUVELRUG/DOORN - Van 17 oktober t/m 14 november vindt voor de derde keer de landelijke campagne Nederland Leest plaats. Alle betalende bibliotheekleden krijgen dit jaar het boek ‘Twee vrouwen’ van Harry Mulisch cadeau. Regiobibliotheek Z-O-U-T start de campagne met de film Twice a woman, de verfilming van dit bekende boek van Harry Mulisch en sluit de campagne af op dinsdag 11 november met een theatermonoloog van Theater K’onTour, met aansluitend een lezing en discussie door NRC columniste Marita Mathijsen.

De roman ‘Twee vrouwen’ van Harry Mulisch draait om twee vrouwelijke hoofdpersonen, de oudere Laura en de jonge Sylvia. Op meeslepende wijze verhaalt Mulisch over hun maatschappelijk niet-geaccepteerde liefde. De roman legt verbanden met ouder/ kindrelaties en man/vrouwverhoudingen.

Volwassen bibliotheekleden kunnen een gratis exemplaar van ‘Twee vrouwen’ vanaf vrijdag 17 oktober ophalen in de bibliotheek.

Vrijdagavond 17 oktober om 20.00 uur is in het Cultuurhuis in Doorn de film ‘Twice a woman’ te zien. Regisseur George Sluizer maakte deze film, gebaseerd op het boek van Harry Mulisch, in 1979. Bezoekers ontvangen na afloop van de film een gratis exemplaar van ‘Twee vrouwen’. Entree: € 5,00. Kaartverkoop en reserveringen via www.rbzout.nl.

Ter afsluiting van de campagne ‘Nederland Leest’ is de theatermonoloog van Theater K’onTour geprogrammeerd op dinsdag 11 november om 19.30 uur in het Cultuurhuis in Doorn. Entree € 12,50/bibliotheekleden €10,00/scholieren € 7,50. Kaartverkoop in alle Z-O-U-T locaties, reserveren via www.rbzout.nl

advertentie
advertentie