Nationaal Park en Autumnus 5 jaar

Nieuws

HEUVELRUG - Het is in oktober precies vijf jaar geleden dat Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug officieel werd geopend door (toenmalig) minister Veerman. Met de komst van het Nationaal Park kwam ook tovenaar Autumnus op de Utrechtse Heuvelrug. Iedere herfstvakantie keert hij hier terug. Kinderen kunnen komen luisteren naar het nieuwe verhaal over Autumnus zijn avonturen en voorral zelf op ontdekkingstocht gaan.

Op zondag 12 oktober viert Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug haar vijf jarig bestaan. Dan wordt voor het eerst het nieuwe herfstverhaal verteld op landgoed Maarsbergen. Daarna kunnen kinderen zelf op speurtocht over het landgoed via een uitgezette route. De nieuwe schaapskudde van de Utrechtse Heuvelrug is er ook. De schaapherder vertelt over het werk van de schapen, en laat zien hoe de border collie de kudde bij elkaar houdt.

Film

In de oranjerie van het landgoed is de film van de schaapskudde, die over de Utrechtse Heuvelrug trekt en hierbij veel avonturen beleeft. Een wandeling of speurtocht over het landgoed kan altijd, de schaapskudde bekijken ook. Voor de andere activiteiten zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Vanaf dinsdag 14 oktober kunnen kinderen iedere dag van de herfstvakantie naar een andere plek in het Nationaal Park luisteren naar het Autumnusverhaal en mee op ontdekkingstocht. Een avond mee de boswachter, misschien hoor je wel uilen. Of op geheimzinnige tocht rondom landgoed Broekhuizen. Spelletjes doen in het Amerongse bos en bij de Kaapse Bossen zelf op speurtocht gaan. Op zondag 19 oktober is de laatste activiteit bij landgoed Zuylestein in Amerongen.

Bij alle activiteiten krijgen kinderen het ontdekboek Utrechtse Heuvelrug. Een boek boordevol verhalen, weetjes en opdrachtjes over de Utrechtse Heuvelrug. Zo leren ze een zandloper maken, lezen ze waar de straatnamen in deze regio vandaan komen en zien ze welke blaadjes bij welke bomen horen.

advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Complicaties in Driebergen: vijf nieuwbouwwoningen minder aan de Sportlaan 13 uur geleden
Afbeelding
Jeroen Hermkens en Nicolaas Wijnberg voor het eerst samen 13 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
U-complex voor Lange Dreef; eindelijk zicht op afronding Groene Tuinen 14 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Bemiddeling tussen boer en buurt; mediation moet einde maken aan de polarisatie 16 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Groen licht voor veehouder: ‘Ik kan vergunning niet weigeren,’ zegt Naafs 18 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Spectaculaire hippische topsport op Landgoed Maarsbergen 19 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Nieuw vakantiehuis geopend in Doorn: ‘Vakantie moet voor elk mens mogelijk zijn’ 23 uur geleden