Zumbrink handhaaft zich in regen

9 oktober 2008 om 00:00 Nieuws

AMERONGEN - De wedstrijd uitrijden, dat was voor Henry Zumbrink afgelopen weekend in Zandvoort het hoofddoel. Regen, die de gehele dag uit de lucht kwam, en de wind die vol over het circuit raasde maakten de wedstrijd in de BRL-V6 onvoorspelbaar. Maar de Ameronger kwam er helemaal niet verkeerd vanaf.

In het bijprogramma van de A1 Grand Prix was de beste klassering voor Zumbrink weggelegd in de kwalificatie. Op een droge baan zette hij de vierde tijd op de klokken en was ruim twee seconden sneller dan vorig jaar. Vanuit die positie ging hij dan ook van start in de eerste race, maar binnen een paar meter was hij die plek al kwijt. Jacky van der Ende ging in de eerste bocht overdwars, waardoor Zumbrink uit moest wijken. De top-3, Donald Molenaar, Donny Crevels en Nelson van der Pol, wist weg te rijden, Zumbrink mocht samen met Sandor van Es knokken om plaats vier. Door een fout werd Zumbrink uiteindelijk vijfde.

De tweede race was vooral de wedstrijd van de gelukkigen. De zware weersomstandigheden maakten het zeer moeilijk: Toch wist hij zijn auto als zesde over de finish te brengen, mede dankzij enkele uitvallers voor hem. Met de behaalde punten handhaaft de debutant zich wel keurig op de vijfde plaats in het tussenklassement.

advertentie
advertentie