Programma ‘het Verhaal op de Heuvelrug’

Nieuws

De officiële opening van het festival is zaterdag 11 oktober om 19.30 uur. De openingshandeling wordt verricht door wethouder Pamboer, verhalenverteller Herman de Roode en historica Annet Werkhoven. Verder is er op de Basis (WNMO), de plaats van handeling, de dansshow ‘Dansen door de Tijd’. Een dag later is er op Landgoed Maarsbergen de viering van het vijfjarig bestaan van het Nationaal Park. Bij Kasteel Amerongen wordt op 12 oktober van 14.00-15.30 rondleidingen verzorgd. Kosten bedragen €2,-.

HEUVELRUG - Het festival ‘het Verhaal op de Heuvelrug’ vindt van 11 tot en met 18 oktober plaats. Een greep van allerlei activiteiten die de komende week gehouden worden.

Op dinsdag is het mogelijk om een bezoek te brengen aan Zwerfsteneneiland in Maarn. Van 14.00 tot 16.30 uur worden door de Zwerfstenenkenners rondleidingen gegeven en verhalen verteld. Vooraf aanmelden is niet nodig. Op dezelfde dag wordt onder het genot van een kop earl grey thee voorgelezen uit onbekend werk van Simon Vestdijk. Haar vrouw Mieke leest dit vanaf 15.00 uur voor in Cultuurhuis Pléiade.

Op woensdag 15 oktober wordt van Kerkplein 2 in Doorn een bustocht georganiseerd. De bus toert door de gemeente en gaat op zoek naar historische schatten. Industrieel vormgever Freek Labots en historica Annet Werkhoven verzorgen de toelichting. Tijdsduur is van 10.00-1300 uur. Kosten bedragen €5,- per persoon. Vooraf aanmelden op www.vvvheuvelrug.nl of tel. 0343-412015.

Op 15 oktober zijn er meerdere activiteiten, zoals de rondleiding bij het Tabaksmuseum Amerongen. Aanvang: 15.00 uur. Entree is gratis. Zie www.vvvheuvelrug.nl voor het volledige programma.

advertentie
Afbeelding
‘Eerlijk Bieden’ bij Heiko Gorter: Nieuw wettelijk keurmerk voor meer transparantie 1 uur geleden
Afbeelding
‘Samen aan de slag voor een robuust watersysteem op de Utrechtse Heuvelrug’ 7 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Historisch Festival op het Landgoed bij Huis Doorn: Beleef de tijd van Romein tot hippie 9 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Complicaties in Driebergen: vijf nieuwbouwwoningen minder aan de Sportlaan 23 uur geleden
Afbeelding
Jeroen Hermkens en Nicolaas Wijnberg voor het eerst samen gisteren
PREMIUM
Afbeelding
U-complex voor Lange Dreef; eindelijk zicht op afronding Groene Tuinen gisteren
PREMIUM
Afbeelding
Bemiddeling tussen boer en buurt; mediation moet einde maken aan de polarisatie 6 jul, 13:30