Radio 90 FM bestaat 15 jaar

Nieuws

De voorloper van de legale omroep LOHC was de illegale zender Radio Edison met als oprichters Wil Buis en M. van de Waerdt. Na acht jaar van onderhandelen met de gemeentes en het aanvragen van de benodigde vergunningen kon voorzitter Henk Hop op 9 oktober 1993 eindelijk het startsein geven om met uitzenden te beginnen. Programma’s als ‘Dug Out’ en ‘Hallo Weekend’ waren vanaf dat moment op de fm frequentie 90.0 te horen. Maar ook via de kabel konden de luisteraars van de aangesloten gemeenten op dit station afstemmen.

Een nieuw format en nieuw geluid LEERSUM - Op 9 oktober 1993 ging de Lokale Omroep Heuvelrug Centraal officieël van start. Het kersverse radiostation was in de gemeenten Amerongen, Leersum, Doorn, Maarn en Maarsbergen te horen. Locatie was en is nog steeds het voormalige revalidatiecentrum De Hoogstraat, nu asielzoekerscentrum.

door Marjan van den Dorpe

Het werden vijftien bewogen jaren voor de omroep en regelmatig haalde het station de regionale kranten. Doordat 90FM ook op de kabel in Wijk bij Duurstede werd doorgegeven moest de naam veranderd worden. Het werd: Streekomroep Utrechtse Heuvelrug en Krommerijn gebied.Op 23 april 2005 werd de vernieuwde studio door de toenmalige Minister van Verkeer en Waterstaat Mevrouw Karla Peijs officieel geopend.Er werd een grote actie gehouden voor de aanschaf van een nieuwe dierenambulance. Bij elk live evenement was en is het radiostation aanwezig om rechtsreeks verslag te doen.

Nieuw format

Maar nu, na vijftien jaar, is er besloten tot het aannemen van een nieuw format. Bert Bijl bestuurslid: ,,We waren dit al langer van plan maar werden daar min of meer toe gedwongen toen de zender door blikseminslag uitviel. Met eigen middelen konden wij dit niet zo snel repareren. Radio 5 FM, in de persoon van Danny Theunissen, kwam ons te hulp. Deze zender bleek een format te hebben waar heel goed naar geluisterd werd en wat ook aansloot met de wensen van onze luisteraars. Er werd besloten tot samenwerking.” Ook de programmering werd aangepast. Met ingang van 9 oktober is er op elk heel uur het Novum nieuws te horen en één keer per uur het regionale weerbericht. Op werkdagen is er van 07-19.00 uur non-stop muziek te horen bestaande uit de beste Hollandse hits en happy oldies. Kwart over het hele uur is er show-nieuws, elk half uur regionieuws en kwart voor het hele uur de agenda. Na 19.00 uur gaat dan de avondprogrammering van start. In het weekend zijn de meeste uitzendingen live.

Interactief en open dag

Nieuw is ‘interactieve radio. Luisteraars kunnen via sms (3663) of via: interactief@radio90fm.nl een plaat aanvragen die dan, indien aanwezig, die zelfde dag nog gedraaid wordt. Op 11 oktober houdt 90 FM een open dag.

Iedereen is, tussen 11.00 en 16.00 uur van harte welkom. 90 FM is te vinden in de ether op FM 91.7. Op de kabel: Maarn, Amerongen, Wijk bij Duurstede FM 107.0; Doorn FM 93.1; Leersum en Driebergen FM 102.4.

advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Anne Laros maakt winnend ontwerp van monument valwind Leersum 29 minuten geleden
PREMIUM
Afbeelding
Bewoners Doornse Vossensteinsteeg zijn verkeersoverlast beu 3 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Siepie Roorda vijftig jaar lid van Aurora: ‘Veel veranderd, maar liefde voor muziek blijft’ 6 uur geleden
Afbeelding
Lokaal nieuws blijft op peil ondanks hogere energie- en papierprijzen 1 jul, 11:46
PREMIUM
Afbeelding
In korte tijd veel hulp voor Irpin: ‘Iedereen zet zich in voor de wederopbouw’ 1 jul, 07:30
Afbeelding
Welkom Aan Tafel: een zomerse proeverij thuis 30 jun, 16:00
Afbeelding
Peer Kalk uit Doorn strijdt met waterstofboot in Monaco om de wereldtitel 30 jun, 13:31