De ‘boom bij de pont’ wordt herplant

2 oktober 2008 om 00:00 Nieuws

Ook aan de kant van Eck en Wiel stonden drie soortgelijke bomen. De bomen aan beide kanten waren markante bomen die veel herkenning gaven. Daarnaast gold de boom als schuilplek bij regen en stond de boom garant voor schaduw bij zon. ,,Wat zou het mooi zijn als daar weer een grote boom zou terug keren”, mijmerden verschillende mensen.

AMERONGEN - De organisatie van de Grietmarkt is druk bezig om de ‘boom bij de pont’ terug te laten keren. Tot in de jaren ’60 stond er voor de pont rechts in het weiland een reusachtige populier. Inmiddels zijn alle voorbereidingen in volle gang om een nieuwe, gezichtsbepalende boom te herplanten.

Tijdens de laatste Grietmarkt en het Grietmaal op 13 september werd al een flinke aanzet daartoe gegeven. Het initiatief sloot daarbij aan op het thema van de Grietmarkt, namelijk hout. Bezoekers werden in de mogelijkheid gesteld om participaties te kopen. En daarvoor was veel belangstelling. Daarnaast waren er een flink aantal sponsors. Het geld is nodig, omdat het herplanten van een flinke boom heel wat voeten in de aarde heeft. Een dieplader voor de boom, een kraan voor het gat, garantie en onderhoud voor drie jaar en uiteraard de boom zelf moeten bekostigd worden.

Inmiddels is duidelijk geworden dat de herplant van de boom gaat lukken. De eigenaar van het weiland, Staatsbosbeheer en de gemeente zijn enthousiast over het duurzame project. Een exacte datum is nog niet bekend, maar inmiddels is wel zeker dat de boom komende maanden definitief terugkeert bij de pont.

uGiften zijn echter nog steeds welkom. Bijdrages op reknr. 119644363 tnv Grietmarkt onder vermelding van boom.

advertentie
advertentie