Zwerfvuilactie

25 september 2008 om 00:00 Nieuws

DOORN - Een aantal vrijwilligers gaat op zaterdag 18 oktober onder het motto “Heuvelrug Schoon” weer aan de slag om in een inmiddels halfjaarlijkse actie het zwerfvuil langs de invalswegen van Doorn te verwijderen. Onder andere de bermen van de Leersumsestraatweg, Amersfoortseweg, Driebergsestraatweg, Langbroekerweg en Oude Arnhemse Bovenweg zullen worden ontdaan van weggegooid afval.

De actie wordt georganiseerd door leden van de Werkgroep Evenementen van de Stichting Welzijn Utrechtse Heuvelrug en wordt actief ondersteund door de gemeente, onder meer door ter beschikking stelling van de benodigde materialen.

De actie start op zaterdag 18 oktober om 9.30 uur op het Kerkplein in Doorn met een koffie en koek, beide aangeboden door Super De Boer,. Van daaruit gaan de deelnemers om 9.45 uur in groepjes op pad, gewapend met grijpstokken en vuilniszakken. Er wordt gewerkt tot ongeveer 12 uur. Daarna is er voor iedereen soep, die wordt aangeboden door restaurant Plein 6 in Doorn.

De zomermaanden zijn de ergste zwerfvuilmaanden, daarom is een opruimactie weer nodig. De initiatiefnemers roepen ieder op die de handen uit de mouwen wil steken om zich te melden bij Ank Schamhardt, tel. 415130 of Janine van Dijk, tel. 416571.

advertentie
advertentie