Dagje uit bewoners Zonnehuis

25 september 2008 om 00:00 Nieuws

DOORN - In het kader van de Beursvloer-happening die in april in Doorn plaatsvond, kwam de afdeling Rode Kruis Utrechtse heuvelrug in contact met de grote internationale beroepsgoederenvervoerder Schenker Logistics te Ede. Schenker maakt jaarlijks op een vaste dag 20 – 25 in het bedrijf werkzame zogenaamde ‘young professionals’ vrij voor projecten op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Zo ontstond het gezamenlijke plan om op zaterdag 20 september vooreen groep bewoners van het Zonnehuis in Doorn een dagje uit te organiseren naar Dierenpark Amersfoort waarbij de young professionals de hele dag beschikbaar waren voor algemene begeleiding en assistentie van deze groep.

Dit plan is in de afgelopen maanden in nauw overleg tussen het Rode Kruis en twee Schenker-vertegenwoordigers uitgewerkt.

Het dagje uit verliep onder de mooist denkbare weersomstandigheden geheel volgens plan. Er waren uiteindelijk 25 begeleiders aanwezig t.w. 19 Schenker - young professionals en 6 begeleiders van deels het Zonnehuis deels het Rode Kruis. Om een verhouding 1 begeleider op 1 bewoner (in verband met noodzakelijk vervoer in een rolstoel) in acht te nemen konden daarom 23 bewoners mee; in totaal bestond de groep uit 51 mensen. Om ca half 10 smorgens vertrok de groep en om 5 uur waren alle bewoners weer in hun vertrouwde Zonnehuis terug samen met hun ruime schare begeleiders.

advertentie
advertentie