Vrijwilligers oefening Rode Kruis

Nieuws

DOORN - Opvang en verzorging behoort bij rampenhulpverlening, welke door het Nederlandse Rode Kruis al jaren verzorgd wordt. Voor een reeks trainingen in Doorn zoekt het Rode Kruis vrijwilligers die de rol van slachtoffer of evacué kunnen spelen tijdens de oefeningen.

Door veranderingen bij de rijksoverheid en veranderde inzichten binnen het Nederlandse Rode Kruis is er gekomen tot een vernieuwde opleiding Opvang en Verzorging voor de Rode Kruisvrijwilligers tot stand gekomen. Inmiddels hebben verschillende teams, waaronder het district ‘t Sticht, de vernieuwde cursus met succes afgerond.

Om het geleerde in praktijk te toetsen en eigen te maken, is besloten een reeks trainingen te organiseren. De bij het district aangesloten afdelingen werken hierbij nauw samen. Ook de naastgelegen afdelingen Rhenen en Wijk bij Duurstede nemen aan de trainingen deel. De oefeningen zijn gepland op maandag 13, dinsdag 14 en woensdag 15 oktober van 19.30 tot 22.30 uur. Voor deze oefeningen is een groot aantal vrijwilligers/evacués nodig. Van deze vrijwilligers wordt verwacht dat zij de rol die zij als evacué krijgen toebedeeld met inlevingsvermogen en overtuiging spelen. De trainingen worden gehouden in de gebouwen van BNMO veteranencentrum aan de Woestduinlaan 87. Aanmelden kan via nrk-oefening2008@live.nl of op tel. 0346-212932 of 0343-414780.

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Een moment voor een monument: De lange historie van het veer 21 uur geleden
Afbeelding
Lezing over het leven en de werken van Mondriaan in het Torenlaan Theater 12 aug, 17:35
PREMIUM
Afbeelding
Aldi vangt bot bij rechter: Bouwplan voor de Appelgaard op dood spoor 12 aug, 07:32
PREMIUM
Afbeelding
Subsidie voor bridgeles bij ABCD: ‘We willen mensen uit hun isolement halen’ 12 aug, 07:30
Afbeelding
Aangepaste dienstregeling tijdens Vuelta 11 aug, 16:47
Afbeelding
Welzijn, een levensnoodzaak! Column 11 aug, 16:00
Afbeelding
Groot feest tijdens La Vuelta bij De Markies van Carabas 11 aug, 13:00