Uitverkoop Kamado vanwege opheffing

Nieuws

De Zaandamse Til Selie groeide op in de dansschool van haar ouders. Later nam zij de zaak over en de dansschool groeide uit tot een begrip in de Zaanstreek. Dochter Natasja, ook dansliefhebber was drie maal Nederlands kampioen. Omdat moeder en dochter beiden toe waren aan een nieuwe uitdaging, openden ze Woonaccessoires Kamado. De winkel is een onderdeel van een prachtig monumentaal pand stammend uit eind 1800. Oorspronkelijk was er een bakkerij gevestigd en later de VVV Leersum. Na een grondige verbouwing, waarbij niets van de originaliteit van het gebouw verloren ging, ontstond een fraaie winkelruimte van 70 m2.

LEERSUM - Ruim drie jaar geleden startten Til Selie en haar dochter Natasja Bikkel de winkel Woonaccessoires Kamado aan de Rijksstraatweg 42.

door Caro van den Berg

,,Ik ben nu 61, en wil het ook vanwege nekproblemen wat rustiger aan doen”, legt Selie de reden voor de sluiting uit. ,,Voor mij was de winkel al een soort afbouwen van een hele drukke danszaak naar een wat rustiger situatie. Ik zie er nu al naar uit dat ik in de toekomst wat vaker naar mijn familie in Zaanstad kan.” Vervelen zal ze zich niet, want samen met haar partner heeft ze nieuwbouwplannen in Elst. Binnenkort komen het prachtige huis met de winkel, en de ernaast gelegen appartementen dan ook in de verkoop.

Dochter Natasja, die inmiddels haar studie heeft afgerond, is naast haar danstrainingen op zoek naar een fulltime baan. ,,Door mijn studie was ik de laatste tijd al minder in de winkel. Ik ben er dus al aan gewend geraakt dat de winkel stopt”, verklaart ze. ,,Nu kom ik straks in plaats van in de winkel, gezellig koffie bij mijn moeder drinken.”

Op 31 december zal Kamado definitief haar deuren sluiten. Tot die tijd wordt 30% korting gegeven op de gehele collectie. Ook de meubels in de winkel worden verkocht. De nieuwe openingstijden zijn: donderdag en vrijdag van 10.00-18.00 uu, en zaterdag van 10.00-17.00 uur. ,,Ik zal mijn vaste klanten en de winkel zeker gaan missen. Ik ben een mensenmens, om het maar zo te zeggen, en vind het plezierig om met mensen om te gaan”, aldus de spontane onderneemster. Commerciële toekomstplannen heeft ze op dit moment niet. ,,Maar als het wat is, dan toch weer meer richting danswereld”, besluit ze.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Wethouder Gerrit Boonzaaijer reikt vrijwilligersprijzen uit 8 uur geleden
Afbeelding
Theater in De Binder over kiezen opleiding 11 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Vrijwilligers zetten zich in voor de Kolken: uniek leefgebied kamsalamander 15 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Woningbouw achter de Lomboklaan op komst 25 nov, 15:41
Afbeelding
Geijtenbeek én Boers groeit gestaag 25 nov, 15:02
Afbeelding
Tieners beroofd en geslagen in Maarn; politie zoekt getuigen 25 nov, 12:20
PREMIUM
Afbeelding
Boek Broekbergen gepresenteerd: Eerste exemplaar voor huidige eigenaren 25 nov, 07:32