Natuurwerkdag op landgoed De Laan

23 oktober 2008 om 00:00 Nieuws

In zeven jaar tijd is de Natuurwerkdag uitgegroeid tot een nationale werkdag in de natuur. Onder professionele begeleiding helpen jong en oud mee met onderhoudswerkzaamheden zoals struiken snoeien, heide plaggen, hooien, wilgen knotten en takkenbossen voor vlinders aanleggen. De organisatoren van de werklocatie in Overberg, landgoed De Laan, doen een oproep aan iedereen die zaterdag 1 november mee wil werken aan het opknappen van een heideterrein of het bestrijden van Amerikaanse vogelkers in het bos.

OVERBERG - Landgoed De Laan in Overberg is op zaterdag 1 november één van de ruim driehonderd locaties waar landelijke Natuurwerkdag 2008 plaatsvindt. Vorig jaar deed een recordaantal van 11.000 Nederlanders mee met deze ‘grote opknapbeurt van het Nederlandse landschap’.

In korte tijd krijg je als vrijwilliger een goed beeld van de gevarieerde werkzaamheden die natuur- en landschaporganisaties verrichten. Landgoed De Laan biedt plaats aan jong en oud. Iedereen is welkom, ook voor een gedeelte van de buitendag. Koffie en een versnapering evenals een lekkere kop soep worden verzorgd door de organisatie. Deelnemers wordt aangeraden stevige schoenen en werkkleding mee te nemen.

Een deel van de werkzaamheden zal bestaan uit het bestrijden van de Amerikaanse vogelkers, die veel schade toebrengt aan de gewenste boomsoorten en de diversiteit van struikbegroeiingen ernstig bedreigt. De snel en krachtig groeiende Amerikaanse struiken worden gedurende het groeiseizoen bestreden. De natuurwerkzaamheden vinden van 9.30 tot 15.00 uur plaats. Er is werk voor vijftig mensen. Landgoed De Laan bevindt zich op Dwarsweg 67.

advertentie
advertentie