‘Meubelstoffeerder zoals het hoort’

23 oktober 2008 om 00:00 Nieuws

Afgelopen maanden is er hard gewerkt om de bedrijfsruimte, het meubelstoffeeratelier en de showroom tot een prachtig geheel om te bouwen. Gudy Duijster: ,,Er is een enorme vraag naar het herstofferen van goede merkmeubelen. Vaak kunnen goede merkmeubelen generaties lang mee. Deze meubelen onderscheiden zich vaak van andere meubelen door hun voortreffelijke zit. Bij het herstofferen van deze meubelen hebben onze cliënten alle tijd om op hun gemak een stof passend bij hun huidige interieur uit te zoeken.”

AMERONGEN - Ongeveer drie jaar geleden zijn Arjan Haaima en Gudy Duijster in Amerongen gestart met een ambachtelijke meubelstoffeerderij en interieurspeciaalzaak. Sinds enige tijd hebben zij een woning gekocht met een bedrijfsruimte aan de Koningin Wilhelminaweg 88 te Amerongen.

door Henk ten Hoeve

Opleiding

Haaima is in het vak gekomen door dat hij van jongsaf het vak van zijn vader leerde. Hij volgde de opleiding meubel- en modestoffering, een opleiding die door velen tegenwoordig niet meer wordt gevolgd en dat terwijl er juist veel vraag naar herstoffering is.

Aanvankelijk werd het bedrijf elf jaar op de Veluwe uitgeoefend en nu de laatste drie jaar werkt het vanuit Amerongen. ,,De woonomgeving is hier prettig en de gevoelswaarde is hier voor ons erg groot. We hadden al een aantal relaties in de omgeving van Leersum dus dat kwam mooi uit”, vertelt Arjan Haaima enthousiast.

Vaklieden

Duijster en Haaima verkopen alleen materiaal waar ze zelf voor de volle honderd procent achterstaan. Natuur tapijten, het vervaardigen van kwalitatief hoogwaardige gordijnen, de traditionele lopers op de trappen, het aanbrengen van wandbespanning zijn allemaal zaken waarvoor men bij deze vaklieden terecht kan.

Plezier

Het gaat Haaima niet om de snelheid, maar juist om het afleveren van een goed stuk werk, waar mensen jarenlang plezier van hebben. Hierbij zijn service en kwaliteit belangrijke zaken waar het hen om gaat. Authentiek en vakkundig, modern of traditioneel; daar draait het in hun visie om.

u Bezoekers zijn altijd welkom aan de Wilhelminaweg 88 te Amerongen. Ook voor een afspraak is het altijd mogelijk om te bellen. De komende dagen zit Haaima in het buitenland, maar vanaf maandag is hij weer te bereiken op 0343-460944.

advertentie
advertentie