KC Doorn B1 is kampioen

Nieuws

Dat de Doornse spelers voldoende individuele kwaliteiten bezitten, weten de meeste mensen wel die het gros van de spelers veelvoudig heeft zien spelen. Echter zat de grote angst hem meer in de fysieke kwaliteiten, daar mist het nog aan in een team fragiele talentvolle spelers. De B1 heeft hun tegenstanders echter afgetroefd. Elke wedstrijd stond er een hecht team op het veld dat voor elke centimeter knokte. Daarmee konden de tegenstanders totaal niet in hun spel komen en bleef er overwicht bestaan.

Jeugdteam wint laatste wedstrijd met 7-0 DOORN - Er waren aan het begin van het seizoen nog vele vraagtekens rondom de nieuwe B1 van KCD. Een heel nieuw team, gemixt van spelers van de oude C1 en C2. Zouden ze het wel redden tegen de oudere en grotere B-spelers? Die conclusie mag inmiddels getrokken worden: Jazeker, de B1 van KCD werd zelfs kampioen.

In de voorlaatste wedstrijd van het seizoen tegen Viking B3 was dat ook duidelijk terug te zien. Bij winst was de B1 kampioen, maar dat moest dus eerst nog maar gebeuren. Vanaf het eerste fluitsignaal werd er volledig druk gezet op de aanval van Viking B3. Hierdoor had KCD B1 voornamelijk het balbezit en kwamen er veel kansen. De voorsprong kwam dan al snel en werd geleidelijk gevolgd door meerdere doelpunten. Verdedigend werd er amper iets weggegeven en zodoende niks geïncasseerd. Er kon dan ook tevreden gerust worden bij een stand van 4-0.

Na rust ging het vrijwel op dezelfde voet verder. Verdedigend werd er nog steeds weinig weggegeven en aanvallend bleven er kansen komen. Uiteindelijk werd de wedstrijd verdiend met 7-0 gewonnen, waar alleen op de score iets valt aan te merken. Na afloop van de wedstrijd werd het kampioenschap beklonken met ‘echte’ champagne en werd er gesmuld van een kampioenstaart.

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Een moment voor een monument: De lange historie van het veer 22 uur geleden
Afbeelding
Lezing over het leven en de werken van Mondriaan in het Torenlaan Theater 12 aug, 17:35
PREMIUM
Afbeelding
Aldi vangt bot bij rechter: Bouwplan voor de Appelgaard op dood spoor 12 aug, 07:32
PREMIUM
Afbeelding
Subsidie voor bridgeles bij ABCD: ‘We willen mensen uit hun isolement halen’ 12 aug, 07:30
Afbeelding
Aangepaste dienstregeling tijdens Vuelta 11 aug, 16:47
Afbeelding
Welzijn, een levensnoodzaak! Column 11 aug, 16:00
Afbeelding
Groot feest tijdens La Vuelta bij De Markies van Carabas 11 aug, 13:00