Bedrijfsverzamelgebouw in aanbouw

Nieuws

De units worden niet alleen gekocht door bedrijven die zich er willen vestigen, maar ook beleggers hebben interesse in de units, om ze daarna te verhuren aan bedrijven. De units met een oppervlakte variërend van 55m2 tot 90m2 zijn geschikt voor kleinere bedrijven. Ze bestaan allemaal uit een begane grond voor opslag en dergelijke en een eerste verdieping voor kantoorwerkzaamheden. De units worden casco opgeleverd. De twee grootse units, op de hoeken aan de voorzijde van het gebouw, hebben een showroom met veel glas.

Interessant voor kleine bedrijven met opslag DOORN - Het ecologische bedrijventerrein Vossenstein in Doorn is eind 2009 een bedrijvenverzamelgebouw rijker. Aan het eind van de Velperengh is in september gestart met de bouw van een verzamelgebouw waar veertien bedrijven een plekje zullen krijgen. Tot nu toe zijn het vooral bedrijven uit Doorn en Driebergen die een unit gekocht hebben.

door Marleen Meijer

Ontwikkelaar Theo Bakels, zelf oud-Doornaar en kleine ondernemer, weet hoe schaars de bedrijfsruimte in Doorn is. Toen hij een jaar geleden hoorde dat er nog een kavel braak lag op het bedrijventerrein Vossenstein heeft hij eigenaar Wim Verheul gebeld om te polsen wat hij met het stuk grond wilde. Verheul wilde de kavel wel verkopen. Nadat Bakels onderzocht had of er voldoende animo was voor bedrijfsunits, stapte hij met zijn plannen naar de gemeente. ,,Daar werd het plan om een bedrijvenverzamelgebouw te bouwen op de kavel eigenlijk met open armen ontvangen.”

Om het plan te financieren zocht Bakels contact met bouwbedrijf van Rijn in Houten, die ondanks dat hij de grondprijs aan de hoge kant vond, toch ingestapt is in het project. Architect Griffioen uit Amerongen ontwierp het gebouw met een totale oppervlakte van 1150 m2.

In Wijk bij Duurstede heeft Bakels ook al een dergelijk bedrijfsverzamelgebouw gebouwd. Bij het ontwerpen is men van dat gebouw uitgegaan. ,,Omdat de grondprijs hoog was wilden we een pand dat zeer efficiënt te benutten is bouwen. Vijfentwintig tekeningen en heel wat bloed zweet en tranen verder is dat gelukt.”

De verkoopprijzen van de units variëren van 140.000 tot 219.500 euro. Alle units krijgen een eigen parkeerplaats.

Volgens Bakels is het bedrijfsverzamelgebouw dat hij laat bouwen uniek in de gemeente. ,,Er zijn praktisch geen gebouwen zoals deze waar kleine ondernemers zoals schilders hun bedrijf kunnen vestigen. De bestaande bedrijfsverzamelgebouwen zijn alleen geschikt voor de vestiging van kantoren zonder opslag/werkplaatsruimte.”

Bedrijven uit de hele gemeente kunnen zich vestigen op Vossenstein. ,,Bedrijven uit Doorn hadden voorrang, maar daarna kon er ook verkocht worden aan bedrijven uit de andere dorpen.”

Er zijn nog units te koop, meer informatie: mail naar info@bakelsbv.net.

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Een moment voor een monument: De lange historie van het veer 22 uur geleden
Afbeelding
Lezing over het leven en de werken van Mondriaan in het Torenlaan Theater 12 aug, 17:35
PREMIUM
Afbeelding
Aldi vangt bot bij rechter: Bouwplan voor de Appelgaard op dood spoor 12 aug, 07:32
PREMIUM
Afbeelding
Subsidie voor bridgeles bij ABCD: ‘We willen mensen uit hun isolement halen’ 12 aug, 07:30
Afbeelding
Aangepaste dienstregeling tijdens Vuelta 11 aug, 16:47
Afbeelding
Welzijn, een levensnoodzaak! Column 11 aug, 16:00
Afbeelding
Groot feest tijdens La Vuelta bij De Markies van Carabas 11 aug, 13:00