Nieuwe eigenaar Cabrio

Nieuws

Peter van Harten (46) heeft na de havo de opleiding aan het IVA in Driebergen gevolgd. Daarna behaalde hij het BOVAG patroonsdiploma en kon hij hiermee, bijvoorbeeld, een garage opstarten. Maar dat deed hij niet. Hij vertrok naar het buitenland. Als leerlingmonteur werkte hij bij een rallyteam en reisde de hele wereld over. Van Harten: ,,Ik heb heel wat van de wereld gezien, maar op een gegeven moment wil je meer vastigheid in je leven. Ik ben teruggegaan naar Nederland en ging gewoon als monteur werken. Daarna als leerling-vertegenwoordiger bij een dealer. Op een gegeven moment werd ik benaderd door Nanne met de vraag of ik bij hem wilde komen werken. Dat was altijd al een droom van mij geweest. Ik had altijd al grote belangstelling voor het restaureren van auto’s. Ik heb ‘ja’ gezegd en kwam in 2001 ben hen in dienst.”

AMERONGEN - Cabrio Partner is met ingang van 1 oktober overgegaan in andere handen. Thomas (Nanne) van Klinken (oprichter van FOCWA) moest om gezondheidsredenen de zaak verkopen. Niet aan een vreemde want de nieuwe eigenaar is Peter van Harten. Van Harten heeft in het verleden al eerder bij Cabrio Partner gewerkt als bedijfsleider. Hij weet dus als geen ander wat er allemaal bij komt kijken om dit bedrijf draaiende te houden. Voor het personeel verandert er niets. Iedereen blijft.

door Marjan van den Dorpe

Na vijf jaar bij Cabrio Partner gewerkt te hebben, begon Van Harten voor zichzelf. Kort geleden hoorde hij echter dat Van Klinken het bedrijf wilde verkopen en nam contact op. Daarna is alles heel snel gegaan. Van Harten: ,,De enige voorwaarde die ik stelde was dat Arie Stuij daar zou blijven werken. Deze man is één van de weinigen die oude modellen van Mercedes met leer kan bekleden. Stuij blijft en met hem al het personeel. Ook Nanne zal hier regelmatig te zien zijn. Hij blijft adviseur.”

Kwaliteit

Cabrio Partners is een bedrijf met verschillende takken. Zo is ze importeur van Cabrioletkappen voor collega-autobekleders. Een andere tak is uiteraard het bekleden van auto’s. En niet alleen auto’s. De vrouw van Nanne, Grazyna, is een specialist hierin. Zo voorziet zij onder andere zittingen van auto’s, banken voor sportscholen en barkrukken van een nieuwe bekleding. Als laatste tak, en daar is Cabrio Partner met name in gespecialiseerd, is het bekleden van alle naoorlogse oldtimers zoals de MB 190 SL en de Pagode. Van Harten: ,,De kwaliteit staat bij ons op nummer één. Ook heerst er in het bedrijf een heel gemoedelijke sfeer en dat blijft zo. Ik ga door op dezelfde voet als Nanne dat heeft gedaan. Snelle leveringen en het nakomen van de gemaakte afspraken. Daar staan we voor!” Meer informatie: www.cabrio.nl.

advertentie
Afbeelding
‘Eerlijk Bieden’ bij Heiko Gorter: Nieuw wettelijk keurmerk voor meer transparantie 6 minuten geleden
Afbeelding
‘Samen aan de slag voor een robuust watersysteem op de Utrechtse Heuvelrug’ 5 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Historisch Festival op het Landgoed bij Huis Doorn: Beleef de tijd van Romein tot hippie 7 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Complicaties in Driebergen: vijf nieuwbouwwoningen minder aan de Sportlaan 21 uur geleden
Afbeelding
Jeroen Hermkens en Nicolaas Wijnberg voor het eerst samen 22 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
U-complex voor Lange Dreef; eindelijk zicht op afronding Groene Tuinen 23 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Bemiddeling tussen boer en buurt; mediation moet einde maken aan de polarisatie gisteren