Gemeentewerf en afvalbrengstation

9 oktober 2008 om 00:00 Nieuws

Ondanks dat inwoners van Palmstad en bedrijven op het industrieterrein persoonlijk waren uitgenodigd, hadden slechts een tiental mensen de moeite genomen om zich te laten informeren. Als eerste gaf projectleider Jan Stellingwerf namens de gemeente een toelichting op de laatste stand van zaken: ,,Het bestemmingsplan is inmiddels onherroepelijk, het beroep dat was aangetekend bij de Raad van State is verworpen. Begin volgend jaar moet de vergunning binne komen van de provincie zodat er dan daadwerkelijk met de bouw gestart kan gaan worden. De verwachting is dat medio 2010 de oplevering plaats zal vinden”, aldus Stellingwerf.

DOORN - In de Koningshof was er dinsdagavond een informatiebijeenkomst voor bewoners over de laatste stand van zaken van de realisatie van een gemeentewerf en afvalbrengstation op het industrieterrein aan de Velperengh.

door Rob Verbraak

Door de gemeente zijn drie architectenbureaus uitgenodigd om een ontwerp te maken. Uiteindelijk is er gekozen voor het ontwerp van architectenbureau AA Architecten. Directeur Jemima de Brauwere gaf een presentatie over het ontwerp. ,,Het is een bijzondere omgeving met erg veel natuur. Het gebouw moet daarin passen. Ook hebben we gekeken naar de functionaliteit, zowel voor gebruiker als bezoeker. Het gebouw moet ook onderhoudsvriendelijk zijn. In het ontwerp is er ook voor gekozen om met veel groene aanplant een geheel te vormen met de groene omgeving”, vertelde De Brauwere. Vragen na afloop van deze presentaties gingen hoofdzakelijk over de eventuele overlast door toename van het aantal verkeersbewegingen en de ecologische situatie.

advertentie
advertentie