Jump bruist van ideeën voor donderdag

9 oktober 2008 om 00:00 Nieuws

,,We hebben de beschikking over twee beweegteams, één op dinsdag en één op donderdag. Deze teams zijn samengesteld uit studenten en afgestudeerden van het CIOS in Arnhem. Doordat ook afgestudeerden deel uitmaken van het team, heeft het beweegteam de bevoegdheid voor kinderopvang. Dat is het leuke van de Jump-middagen. Er komen zowel kinderen vast of incidenteel voor naschoolse opvang als kinderen die het gewoon een leuke besteding van de middag vinden”, aldus Wilfried Bruijnzeels, één van de oprichters van Jump. ,,Gemiddeld zijn er in de zomer 30 en in de winter 40-45 kinderen op de dinsdagmiddag in de Twee Marken. Het beweegteam heeft voor de komende maanden een programma opgesteld waarbij toegewerkt wordt naar een circusvoorstelling op de laatste dinsdag voor de kerstvakantie. Er worden diverse kunsten geoefend en decors geschilderd, zo is er voor elk wat wils om te doen.”

MAARN - Na het succes van het afgelopen jaar op de dinsdagmiddag is het voor Jump tijd om vervolgstappen te zetten. Op dit moment is men druk bezig om in samenwerking met Maarnse verenigingen invulling te geven aan de donderdagmiddag.

door Monique José Timmermans

,,Wat we voor ogen hebben voor de donderdag is in samenwerking met de verenigingen naschoolse activiteiten en opvang te organiseren. Het beweegteam van Jump samen met - en dat is een absolute voorwaarde - iemand van de verenging zelf. Je kunt dat vormgeven door op die middag de reguliere sporttrainingen of een caroussel waarbij kinderen met diverse sporten in aanraking komen of sporttoernooitjes te organiseren. Voor ouders in ieder geval de garantie dat hun kind in goede handen is en het leuk heeft. Het hockeycomplex is in deze optiek een ideale locatie, naast de tennisbanen en dichtbij de scholen.”

In eerste instantie wordt voor de donderdag contact gelegd met de sportverenigingen. ,,We willen nog dit jaar starten, maar zorgvuldigheid vraagt tijd. Daarom beperken wij ons nu ook tot de sport. Later willen we ook graag met Manderen, Klein Maar Dapper, Maarn Wijzer en scouting in zee gaan. We willen Jump graag delen en stap voor stap verder ontwikkelen met de scholen en verenigingen. Maarn is daarvoor fantastisch, op korte afstand van elkaar zijn vele locaties bereikbaar.”

advertentie
advertentie