Bezoek delegatie Semily aan Revius

9 oktober 2008 om 00:00 Nieuws

HEUVELRUG - In het kader van de stedenband die gemeente Utrechtse Heuvelrug heeft met de stad Semily in Tsjechië was een delegatie uit die stad vorige week maandag en dinsdag op bezoek. De delegatie bestond uit vier personen, twee leraren, hoofd van de gemeentelijke onderwijsorganisatie en het hoofd van politie.

Het was een bezoek met als hoofdthema de wederzijdse omgang met alcohol- en drugsgebruik onder jongeren. Op het programma stond onder meer een bezoek aan het Revius Lyceum waar Frank Veenendaal, teamleider van het project ‘Alcohol en Drugs’, een presentatie gaf hoe op het Revius Lyceum wordt omgegaan met alcohol en drugs. Vanaf de eerste klas wijst het Revius leerlingen op de gevaren van alcohol- en drugsgebruik. Daarin probeert de middelbare school een opvoedende rol te spelen.

Ook werd het startschot voor een correspondentie project gegeven waarbij leerlingen uit de klassen één en twee gaan corresponderen in het Engels via internet met leerlingen uit Semily. Als dit project naar wens verloopt zal er na een jaar ook een persoonlijke uitwisseling voor de beste leerlingen plaats gaan vinden. Hierbij gaan leerlingen van het Revius Lyceum op bezoek in Semily en andersom. Tijdens de afsluitende bespreking van het bezoek werd er uitgebreid stil gestaan wat er in de toekomst samen gedaan kan worden op het gebied van preventie van alcohol- en drugsgebruik onder jongeren.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie