Renovatie Koningshof gereed

Nieuws

Snijders woont al negen jaar in Doorn en van Os is er geboren en getogen. De laatste negen jaar heeft Snijders als stafmedewerker gewerkt bij SKIN (Samen Kerk in Nederland), een organisatie voor migrantenkerken. Ook is zij al drie jaar voorzitter van het college van diakenen in de protestantse gemeente in Doorn. Van Os heeft de afgelopen twaalf jaar met veel plezier gewerkt bij Verf&Interieur Wilfred Greup. Vroeger heeft hij de opleiding voor catering-manager voltooid en ervaring opgedaan bij een groot landelijk cateringbedrijf. ,,Toen deze gelegenheid zich voordeed om beheerder te worden zag ik dit als een kans om in mijn oude beroep terug te keren. Ik was ook toe aan een nieuwe uitdaging”, vertelt van Os. ,,Na de grondige verbouwing van de Koningshof - nieuwe vloeren, nieuw meubilair, volledig aangepast aan de eisen van deze tijd - zie ik het als een mooie uitdaging om samen met Van Os het totale beheer te gaan doen en te gaan zorgen voor meer naamsbekendheid”, aldus Snijders.

Nieuwe beheerders aan de slag DOORN - Na het vertrek van Hans Sannen en Jan Vroege als respectievelijk koster van de Maartenskerk en beheerder van de Koningshof zijn per 1 oktober als beheerders van zowel de Maartenskerk en de Koningshof, Joke Snijders (45) en Arnoud van Os (38) als hun opvolgers begonnen.

door Rob Verbraak

Meerdere doeleinden

De Koningshof beschikt nu over een aantal verschillende ruimtes. De grote kerkzaal waar diensten gehouden kunnen worden is ook uitermate geschikt voor vergaderingen van grote gezelschappen. Daarnaast zijn er twee zalen waar eventueel één zaal van gemaakt kan worden en twee zalen boven plus een ontmoetingsruimte. ,,In de nieuwe situatie kan de Koningshof voor veel meer doeleinden gebruikt gaan worden. Alle zalen beschikken over airco en projectieschermen zodat ze ook allemaal geschikt zijn voor vergaderingen en lezingen. Het gebruik van de zalen is niet kerkgebonden dus voor iedereen toegankelijk”, vervolgt van Os. ,,In principe werken we samen zes dagen als beheerders, zowel in de Maartenskerk als in de Koningshof. Op zondag worden onze taken waargenomen door hulpkosters die bij drukte ook door de week eventueel bij kunnen springen”, vult Snijders aan.

Ook hebben beide nieuwe beheerders grootse plannen met de Maartenskerk voor bijvoorbeeld het organiseren van meer concerten. Het fraaie gebouw met de perfecte akoestiek maakt het hiervoor geschikt. ,,We hebben er allebei enorm veel zin in om aan deze uitdaging te beginnen”, besluiten zij in koor.

advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Complicaties in Driebergen: vijf nieuwbouwwoningen minder aan de Sportlaan 7 uur geleden
Afbeelding
Jeroen Hermkens en Nicolaas Wijnberg voor het eerst samen 7 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
U-complex voor Lange Dreef; eindelijk zicht op afronding Groene Tuinen 8 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Bemiddeling tussen boer en buurt; mediation moet einde maken aan de polarisatie 10 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Groen licht voor veehouder: ‘Ik kan vergunning niet weigeren,’ zegt Naafs 12 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Spectaculaire hippische topsport op Landgoed Maarsbergen 13 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Nieuw vakantiehuis geopend in Doorn: ‘Vakantie moet voor elk mens mogelijk zijn’ 17 uur geleden