Tap Uitvaartzorg naast de Koningshof

Nieuws

Tap uitvaartzorg heeft in 2000 uitvaartverzorger Wim Jansen overgenomen. Het rouwcentrum op de Heuvelweg voldeed echter niet aan de maatstaf van Tap en er is vanaf dat moment gezocht naar een geschikte locatie. ,,Toen dan ook de mogelijkheid zich voordeed om de helft van de schuur naast de Koningshof te kopen was dat een prima locatie om een nieuw rouwcentrum te realiseren. In de plannen zou naast de helft van de schuur ook een gedeelte van de Koningshof als rouwcentrum gaan dienen. Vorig jaar kon Tap ook de andere helft van de schuur kopen plus de bijbehorende winkel en woning. Altijd was mijn wens om weer in Doorn te gaan wonen en werken. Dit is een prima gelegenheid”, vertelt Knier.

DOORN - Momenteel wordt er druk gewerkt om het nieuwe rouwcentrum van Tap Uitvaartzorg naast de Koningshof eind november op te leveren. In dit rouwcentrum zal Jan Peter Knier (43) het aanspreekpunt gaan worden. Knier is geen onbekende in Doorn, want hij is er geboren en getogen.

door Rob Verbraak

Het nieuwe rouwcentrum voldoet met ruimtes voor opbaren, afscheid nemen en condoleren aan alle eisen van deze tijd. Ook is er de mogelijkheid om op een eenvoudige wijze bij grote gezelschappen een gedeelte van de Koningshof tijdelijk bij het rouwcentrum te betrekken. ,,Het is ook prettig dat een uitvaartverzorger, die vaak dient als vraagbaak en aanspreekpunt, naast het rouwcentrum woont. Ook het houden van toezicht op het rouwcentrum is een stuk eenvoudiger.”

In 1988 begon Knier met werken in de uitvaartbranche. Hij startte als algemeen medewerker bij het crematorium Noorderveld in Nieuwegein, verantwoordelijk voor de muziek, de ontvangst en de dienst in de aula. In 1994 ging hij als uitvaartverzorger aan de slag bij Agterberg in Utrecht, waarna Knier in 2001 ging werken als uitvaartverzorger bij Tap. ,,Door de overname van Jansen kon ik weer gaan werken in mijn geboorteplaats. Wat ook een belangrijk punt voor mijn overstap was, is het feit dat Tap bekend staat om hun maatwerk en de korte lijnen in de organisatie”, vervolgt Knier. Wat mag men van Knier verwachten? ,,Ik zal altijd proberen mee te denken, ben bereikbaar, flexibel, vertrouwd, deskundig door de lange ervaring, een goede organisatie staat achter mij met veel mogelijkheden, persoonlijke aandacht, nazorg en vooral laagdrempelig doordat ik midden in het dorp woon”, besluit Knier.

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Feestelijk 70e Bloemencorso in Leersum: ‘Prachtig dat we dit weer meemaken’ 8 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Duurzaamheid en monumenten (2): ‘Het brengt extra uitdagingen met zich mee’ 9 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Een moment voor een monument: De lange historie van het veer 13 aug, 07:30
Afbeelding
Lezing over het leven en de werken van Mondriaan in het Torenlaan Theater 12 aug, 17:35
PREMIUM
Afbeelding
Aldi vangt bot bij rechter: Bouwplan voor de Appelgaard op dood spoor 12 aug, 07:32
PREMIUM
Afbeelding
Subsidie voor bridgeles bij ABCD: ‘We willen mensen uit hun isolement halen’ 12 aug, 07:30
Afbeelding
Aangepaste dienstregeling tijdens Vuelta 11 aug, 16:47